Pasar al contenido principal

Xàtiva finançarà el transport de fruites i verdures cap a Alemanya dins del seu pla de reactivació econòmica

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora en una iniciativa impulsada per la xativina resident a Alemanya, Nuria Benet, que té com a objectiu l’exportació de fruites, verdures, hortalisses i productes de proximitat cap al país bavar.

El projecte, que porta per títol ‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’, té la intenció de donar suport als productes agrícoles de la ciutat, amb un enviament mensual de vora una tona de productes, corrent el transport del mateix a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva.

Entre els productes que es poden sol·licitar es troben taronges, llimes, albercocs, melons, carxofes, pimentons, faves, alls tendres, tomaques, fesols, albergínies, mel i oli d’oliva, entre d’altres. En total són 7 els llauradors i productors que participen inicialment d’aquest projecte, que ja compta amb més d’una seixantena de clients alemanys i d’altres nacionalitats, i en el que s’envia una primera remesa de 600 kilograms.

«Com a ajuntament, i des del Programa ‘Reactivem Xàtiva’, enteníem que era necessari donar suport als nostres productors agrícoles, i per això col·laborem costejant el transport dels productes des de Xàtiva fins a Alemanya», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «la intenció és que aquest siga un programa que s’estabilitze amb el pas del temps i siga una nova via de venta de productes agrícoles de l’horta de Xàtiva».

Cada client realitza la seua comanda a través d’un correu electrònic i realitza prèviament el pagament a través de transferència bancària. La mercaderia eixirà l’últim divendres de cada mes, i el client compta amb una caixa amb la seua etiqueta i el seu nom, amb els productes sol·licitats. A més a més, també s’obsequia als compradors amb un full de receptes de cuina valenciana que es poden fer amb els productes disponibles.