Pasar al contenido principal

Valenciaport fa possible que l’arròs espanyol arribe a més de 80 països del món

Degustar un excel·lent arròs d’origen espanyol és possible en més de 80 països del món gràcies al Port de València, l’aliat perfecte dels productors d’arròs espanyols perquè la demanda d’este cereal tan volgut pels valencians puga vendre’s a qualsevol racó del món. Valenciaport és la porta d’eixida i entrada de l’arròs per a proveir la demanda nacional i internacional d’este aliment tan arrelat en la nostra cultura.

En el que portem d’any des dels molls del Port de València s’han exportat més de 32 mil tones d’arròs als cinc continents. De mercats com els Estats Units, Austràlia, el Regne Unit, Guinea o el Japó, a illes de l’oceà Índic com les Illes Reunió o del Carib com Cuba o Martinica. Una tendència que es manté en els últims anys, així, tant en 2019 com 2020 (anys complets), les exportacions d’arròs espanyol van ser de prop de 60 tones anuals. D’esta manera, entre gener de 2019 i setembre de 2021 l’eixida d’aquest cereal des de les dàrsenes de Valenciaport ha superat les 148 mil tones.

Entre els països que més demanden este cereal se situen els Estats Units amb un total de 22.214 tones (entre 2019 i 2021), seguit pel Regne Unit amb 20.490 o Països Baixos amb 18.754 tones. En el continent asiàtic destaquen Síria amb 9.224 tones, a Oceania, Austràlia amb 3.023 i en el mercat africà el principal país exportador és Algèria amb 1.673 tones.

La capacitat del Port de València per a connectar amb més de 1.000 recintes portuaris de tot el món fa possible que els exportadors d’arròs espanyol puguen enviar el seu producte a llocs del Carib com Cuba amb 718 tones, Guadalupe amb 505 tones o Martinica amb 23 tones, o illes de l’oceà Índic com a Illa Reunió amb 12 tones o una tona a Nova Caledònia en el Pacífic Sud.

 

 

Els agricultors espanyols produeixen al voltant de 800.000 tones d’arròs a l’any i la seua majoria naix en els marenys del Guadalquivir. Altres zones de gran importància per a la producció d’arròs són la zona del Guadiana, el delta de l’Ebre i l’Albufera de València. Més del 40% de la producció procedeix d’Andalusia, seguit per Extremadura amb el 19%, Catalunya amb el 18% i Comunitat Valenciana amb el 16%.

Una mica més de la meitat de la producció espanyola correspon a la varietat índica, de gra llarg o semillarg, que es destina fonamentalment a l’exportació. L’altra meitat dels cultius és de la varietat japónica, de gra curt i redó, que està destinat majorment al consum intern.

Donant servei a la demanda nacional

El Port de València, en la seua funció com a aliat de les empreses import/export, garanteix l’arribada de productes de la seua àrea d’influència a tots els racons del món, i facilita l’arribada al nostre país de mercaderies per a cobrir la demanda nacional. Així als molls de Valenciaport han entrat 110.305 tones d’arròs en el que portem d’any. Un cereal que procedeix de 25 països entre els que destaquen Birmània, el Pakistan i Guyana com a principals importadors d’arròs que arriba a València.