Pasar al contenido principal

València i el CEMAS celebren el Dia Mundial de l'Alimentació

L’Ajuntament de València s’ha afegit a la commemoració el Dia Mundial de l’Alimentació que se celebra hui amb el lema “Cultivar, nodrir i preservar, junts”. Amb motiu d’esta dada, la façana de l’edifici consistorial lluïx una pancarta amb este emblema que reivindica “l’alimentació sostenible i de proximitat”, i recorda que “les nostres accions són el nostre futur, pel que cal preservar la nostra terra”, tal com ha defés, en reiterades ocasions, l’alcalde de València, Joan Ribó.

En esta línia, el primer edil, impulsor del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) que es va establir a València amb el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura), ha recordat “la importància de realitzar una bona gestió dels recursos alimentaris, així com de promoure i defendre els productes de proximitat”.

Joan Ribó ha explicat que València, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible l'any 2017, “treballa de valent per aconseguir una alimentació sana i sostenible per a tot el món, i per afavorir l’accés als productes de proximitat i qualitat”. D’esta manera, ha parlat de les diferents accions dutes a terme “per implicar les administracions i els diferents agents socials i econòmics per protegir el producte local així lluitar contra el desaprofitament alimentari”.

Per això, ha afegit, l’Ajuntament col·labora en iniciatives com ara la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, per a donar suport a les estratègies i polítiques que parle de garantir una nutrició correcta, equilibrada i saludable per a totes les persones”. L’alcalde s’ha referit especialment al paper del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) de València, que treballa conjuntament amb l’organització de Nacions Unides per a l’Alimentació, la FAO, “amb projectes que transcendeixen la ciutat de València, i que van orientats a facilitar una producció i distribució dels aliments en termes justos, tant econòmicament com des d’un punt de vista mediambiental”.

Actes del CEMAS

Precisament, aquesta data de hui té un significat molt especial per al CEMAS (Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible).  Donades les restriccions que enguany imposa la situació sanitària, totes les seues activitats s'han desenvolupat de manera virtual. Van celebrar recentment una jornada en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana amb el lema del Dia Mundial de l'Alimentació d'enguany: “Cultivar, Nodrir, Preservar. Junts”. 

Hui també presenten sis vídeos i sis publicacions que des de hui estan disponibles en la seua pàgina web. També hui han llançat una publicació periòdica virtual “CEMAS Magazine” que apareixerà en la seua web.  Tot això amb el propòsit de contribuir a la promoció de sistemes alimentaris urbans que siguen sans per a les persones i sans per al planeta.

A continuació podeu vore els enllaços a cadascuna d'aquestes novetats del CEMAS:

  • Enllaç als vídeos (“Covid-19”, “75 anys de FAO”, “Alimentar ciutats del Segle XXI”, “Cultivar”, “Nodrir” i “Preservar”):  https://cemas.global/va/media/  
  • Enllaç a les publicacions (La importancia de preservar nuestra biodiversidadLa nutrición y la agricultura en tiempos del covid, 75 años de la fao, Cultivar de forma sostenible, Los grandes retos de la nutrición y Alimentar las ciudades del Siglo XXI): https://cemas.global/publicaciones/