Pasar al contenido principal

Un total de 55 restaurants participen des de hui en una nova edició de València Cuina Oberta

Des de hui i fins al pròxim 29 de novembre se celebra una nova edició de “Cuina Oberta, València restaurant week”, amb 55 restaurants tant de la ciutat com de la província de València.

Ja es poden realitzar les reserves a través de la pàgina web www.valenciacuinaoberta.com. A més en la web apareix una descripció detallada dels restaurants que participen en esta iniciativa i dels menús que ofereixen. El preu es manté a 24 euros al migdia i 32 euros en el sopar; amb un suplement de 15 euros en restaurants gurmet.

Com a novetat, enguany s'aposta també pels productes de temporada. Fruit de la col·laboració amb el Banc de Llavors, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, es tractaria de posar en valor productes de temporada i donar visibilitat a la gastronomia més sostenible i autòctona. D'aquesta manera, els menús es configuraran amb productes de temporada, entre els quals s'inclouran fruites com a alvocat, kiwi, llima, mandarina i taronja; i verdures com a bledes, moniato, bròcoli, card,col, coliflor, endívia, espinac, entre altres.

Aquesta iniciativa contempla, a més, un concurs al millor menú 'Modo VALÈNCIA ON tardor 2020, el jurat de la qual està compost per Vanessa Pérez, barman valenciana primera dona a representar a Espanya en el Concurs Internacional de Bartenders a la Xina en el 2019; Vicky Sevilla, xef del restaurant a Sagunt Arrels, nominada al Premi Cuiner Revelació 2020; Elvira Chorques, ramadera i veterinària que dirigeix una gran explotació ramadera ecològica d'oví-caprí a Enguera i també compta amb una explotació en ecològic de cereals, olivar i fruiters; Jose Enrique Sanz, gerent IGP Cítrics Valencians, i Ana Illueca, ceramista i dissenyadora de la vaixella de Begoña Rodrigo en La Salita. En l'edició anterior va rebre el reconeixement del jurat Vicente Patiño, del Restaurant Saití, que va preparar l'ostra valenciana, suc d'ensalada i pimentó en salmorra; i la chirivía amb llima negra.

Els usuaris de la targeta VALÈNCIA ON també podran beneficiar-se de promocions exclusives, com una copa de cava que oferix el prestigiós celler valencià Hoya de Cadenas.

La iniciativa pretén posar en contacte a la hostaleria amb els consumidors, tant valencians com turistes, així com oferir cuina de qualitat a un preu ajustat. Però en este moment de pandèmia, Cuina Oberta serà a més, segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València. Emiliano García, “un important instrument per a recolzar als nostres hostalers i el nostre xicotet comerç, d'una manera responsable, complint totes les normes i recomanacions”

Per la seua part, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que en la Comunitat Valenciana "és possible gaudir de la gastronomia en un entorn que oferisca les màximes garanties".

Colomer ha incidit que "durant aquests mesos de resistència és important reconéixer l'esforç de les administracions, locals i autonòmiques, per a coordinar accions conjuntes i reforçar al sector". Així mateix, ha advocat per "no regalar ni un minut més a l'apatia i el descoratjament" i per "reforçar la nostra estratègia turística conjunta buscant l'excel·lència en el sector empresarial".