Pasar al contenido principal

Turisme impulsa el primer 'Manifest d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana' per a valorar l'enogastronomia

Turisme Comunitat Valenciana ha fet públic hui dilluns el primer 'Manifest d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana', un document impulsat per Turisme que conté deu principis per a valorar l'enogastronomia.

El Manifest ha sigut llegit per Mara Bañó, propietària del celler Les Freses i vinicultora, després de la visita institucional a la 'IV Mostra de Vins Singulars i de Poble' en Jesús Pobre, pedania de Dénia, on ha estat acompanyada pel secretari autonòmic de Turisme, de Jesús Pobre, Javier Scotto, i una mostra representativa del sector hostaler de la zona.

Francesc Colomer ha assenyalat que "des de Turisme hem impulsat aquest decàleg en sintonia amb la gent d'aquest territori, que ens han obert l'horitzó, la ment i el cor, per a poder entendre la construcció d'aquest gran relat".

El secretari autonòmic ha mostrat la seua voluntat de situar aquest espai on se celebra la Mostra Riu Rau de Jesús Pobre, "com a referència, punt central i node excepcional del qual és la manera de ser i gaudir de la vida al Mediterrani en Viu".

Colomer ha apostat per "mesclar i tindre una mirada molt plural i molt diversa". "Situar en aquest espai tan singular de Jesús Pobre, la catedral emocional de l'enoturisme, on predomina l'esperit i ànima del Mediterrani".

Per part seua, l'alcalde de Dénia ha ressaltat que "gràcies a aquests projectes s'està recuperant territori i paisatge", a més de "posar en valor els nostres productes", ha afegit.

L'alcalde de Jesús Pobre ha posat de rellevància la importància del turisme rural i enològic: "La riquesa vitivinícola és la que ens acosta a la cultura i al món rural, i ens ofereix una oportunitat de conéixer el territori, la manera de vida i la història". A més, ha recalcat els tres valors que impulsa la Mostra, "l'autenticitat, la sostenibilitat i el desenvolupament rural".

Finalment, Mara Bañó ha insistit que "la gent que estima el vi és la gent que volem que vinga a la Marina Alta".

'Manifest d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana'

El Manifest d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana difon 10 principis per a posar en valor el producte enograstrónomico, amb suggeriments per a interioritzar, reivindicar i divulgar la cultura enoturística de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ressalta els següents aspectes:

1. Cultura, gastronomia i naturalesa, unides per l'argument del vi
2. Els artesans del vi converteixen la viticultura en una mestra
3. El vi és un elixir accessible i cosmopolita
4. El vi crea i manté vincles pels qui comparteixen la mateixa passió
5. Cada vinya té el seu relat, les seues tradicions i costums, que componen un paisatge únic
6. Fomentar les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, amb la finalitat de preservar la nostra identitat
7. La vinya és una mostra de la cultura i tradició viva
8. Cada collita és un nou projecte ple d'il·lusió
9. L'enoturisme ofereix experiències i activitats d'alt valor afegit a l'oferta
turística de la Comunitat Valenciana
10. Els vins de la Comunitat Valenciana tenen el privilegi de cultivar-se entre les muntanyes i la Mar Mediterrània