Pasar al contenido principal

Transició Ecològica impulsa la participació i amplia en 15 dies el termini d'al·legacions al Reglament Forestal

La Conselleria de Transició Ecològica amplia en 15 dies, fins al 15 de juny, el període disposat per a presentar al·legacions al Reglament Forestal amb la finalitat d'afavorir la major participació possible al procés d'elaboració de la norma. La Direcció General de Medi Natural mantindrà reunions bilaterals amb els diferents actors implicats.

Les conselleries de Transició Ecològica i Educació han reunit la Mesa de l'Esport, que compta amb representants de les entitats federades de muntanya, escalada, orientació, ciclisme, motociclisme, espeleologia i triatló i que hui ha convidat a l'associació de bicicleta de muntanya Acimcova, per a exposar les principals línies del nou Reglament, que actualitza una regulació pendent des de 2003.

El director general de Medi natural, Julio Gómez, ha valorat l'"exercici de transparència i foment de la participació per a conciliar la conservació de l'espai natural que recull la Directiva Hàbitats, amb el desenvolupament dels usos públics del territori forestal", en el qual s'emmarquen també les activitats esportives.

"El nou Reglament és un document modern que té en compte els nous usos d'oci i activitats a l'aire lliure en el terreny forestal. El text permetrà l'ús de bicicletes i bicicletes elèctriques d'assistència al pedaleig en pistes i sendes i no serà necessari presentar una declaració responsable per a grups de 10 ciclistes", ha indicat Gómez.

Major agilitat administrativa

El text, que es troba en fase d'exposició pública, unifica criteris, harmonitza la legislació existent i agilita els tràmits d'informe-autorització per a les activitats esportives de muntanya, que superen el mig miler cada any.

Amb el reglament vigent, els acampadors han de presentar una sol·licitud amb, almenys, set dies d'antelació. L'any passat, només a la província de València, es van presentar 22.000 sol·licituds per a 88.000 usuaris. La nova normativa permetrà l'acampada amb només registrar-se i realitzar una declaració responsable a través d'una aplicació de telèfon mòbil que prepara la Direcció General de Tecnologias de la Informació i la Comunicació.