Pasar al contenido principal

Sant Jordi es converteix aquest cap de setmana en la capital cinegètica d'Espanya amb la seua V Fira de la Caça

L’Ajuntament Sant Jordi (Baix Maestrat) es convertirà aquest cap de setmana en la capital de la caça de tota Espanya amb la inauguració demà dissabte de la V Fira de la Caça de Sant Jordi, en la qual s'esperen més de 3.000 visitants procedents de tot el territori nacional. Els aficionats a aquest esport podran gaudir de més d'un centenar d'expositors que ja s'han instal·lat a la Urbanització Panoràmica Golf, que s'ha bolcat perquè aquesta edició torne a ser tot un èxit després de dos anys sense poder celebrar-se per culpa de la pandèmia del coronavirus.

L'Ajuntament ja ha ultimat els treballs per a garantir que la Fira de la Caça que se celebra aquest cap de setmana en el municipi siga tot un èxit tant de participació com de generació d'oportunitats per als xicotets empresaris i els comerciants del municipi i el seu entorn. De fet, la celebració d'aquest esdeveniment de nivell nacional ha copat tots els allotjaments de la Urbanització Panoràmica Golf, la resta del municipi i alguns pobles del seu entorn.

L'equip de Govern de Sant Jordi ha volgut que aquesta edició torne en gran, amb fins a 120 expositors dedicats al món de la caça, la qual cosa converteix a aquesta fira en la major de les quals celebra enguany en tota Espanya.
Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, vol “convidar als aficionats tant de la província de Castelló, com de tota Espanya, a gaudir d'un esdeveniment que està molt vinculat al territori rural i que suposa una enorme generació d'oportunitats per a molts sectors no sols del nostre poble, sinó de la nostra comarca. Si el Govern vol secundar de veritat mesures contra la despoblació, que afecta molts territoris com el nostre, el que ha de fer és no imposar més traves a la pràctica d'aquest esport, que és un dels més populars a nivell provincial i nacional”.

En aquesta ambiciosa edició, que se celebrarà en les instal·lacions de la Urbanització Panoràmica Golf aquest cap de setmana, hi haurà exhibicions de caça, reconeixements de raça, concursos monogràfics i la pròpia fira amb estands de caça. En aquests moments s'estan ultimant els treballs de preparació a l'entorn de la Urbanització Panoràmica Golf.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha destacat que “esdeveniments com aquest situen a Sant Jordi com un destí de caça, esportiu i turístic de primer nivell en tota Espanya”.  L'alcalde de Sant Jordi també ha agraït als treballadors de l'Ajuntament i a la Societat de Caçadors San Huberto de Sant Jordi “l'esforç realitzat per a fer possible que el nostre poble albergue un any més un esdeveniment d'aquesta magnitud i la magnífica programació que han preparat. En la V Fira de la Caça de Sant Jordi tornarem a donar compte d'aquesta important activitat per al nostre municipi, reunint-nos i congregant a visitants vinguts de tota Espanya”.

Defensa del món de la caça i la seua importància per a l'interior

L'alcalde de Sant Jordi, a més, ha destacat que “en un moment en el qual el Govern central vol imposar-nos una Llei de Benestar Animal que penalitza l'activitat de la caça, a Sant Jordi diem alt i clar que donem suport a la caça. Defensem que els gossos de caça no han de considerar-se animals de companyia i consegüentment no poden estar subjectes a normatives com l'obligació d'esterilitzar-los, així la prohibició de cedir-los o comercialitzar amb ells. És impossible que complisquen el que la norma dicta en molts punts, i ací es veu el desconeixement que té el Govern d'una activitat tan important com és la caça i el món rural en la qual es desenvolupa”. 

“Cal conéixer el treball i sacrifici que comporta mantindre el món de la caça, que és la segona modalitat esportiva de la província després del futbol, per la qual cosa el Govern hauria de respectar-lo”. Iván Sánchez Cifre ha assenyalat que “aquesta Fira ha sigut sempre reivindicativa en defensa del món rural i de la caça, i enguany amb més sentit després de l'avantprojecte del Benestar Animal que està preparant el Govern i que perjudica seriosament la caça i al món rural. Aquesta Fira és un bon escenari per a reivindicar-lo tant des de Sant Jordi com des de la resta dels pobles de l'interior.

La caça és fonamental per a aquest territori pel que suposa no sols per la caça en si, sinó perquè plena les cases rurals, hotels i l'hostaleria també ix molt beneficiada. Aquest model de món rural es pot veure reflectit en aquesta Fira, que pot desaparéixer amb aquesta nova llei que planteja el Govern. Per això defensem no sols als caçadors, sinó a tots els nostres veïns i comerços”.

L'alcalde de Sant Jordi ha assegurat que “aquesta una fira diferent, amb molta participació i amb els millors camps d'exhibició perquè gaudisca la gent que vinga aquest cap de setmana. Vindrà gent de tot el territori nacional pel que volem donar la millor imatge a tots els aficionats”.
Cal tindre en compte que aquesta important Fira de la Caça és fruit d'un treball intens des de l'equip de Govern i els treballadors de l'Ajuntament de Sant Jordi, de la Societat de Caçadors Sant Huberto de Sant Jordi, de la Urbanització Panoràmica Golf i de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana. El telèfon de contacte per a informar-se i participar és 627935471.

L'agenda d'activitats de la V Fira de la Caça 2022 és la següent:

Dissabte 14 de maig
8.00 hores. Exhibició de dues collas de Xarnego Valencià a sorteig. A continuació, exhibició de podenco eivissenc amb Juan Carlos Peris i Josep Company.
10.00 hores. Exhibició de silvestrismo.
10.30 hores. Inauguració oficial de la Fira. 
11.00 hores. Reconeixement de la raça podenca eivissenca.
12.30 hores. Prova PA.
15.00 hores. Concurs monogràfic de podenco eivissenc.
18.00. Exhibició de podenco andalús de càstig a càrrec d'Alberto Els Diables. 
19.00 hores. Exhibició de Xarnego Valencià amb Pablo i Mónica Castell de Lumen.
20.00 hores. Tardeo amb DJs.
Inscripcions en amicsxarnego@hotmail.com

Diumenge 15 de maig
8.00 hores: Exhibició de podenco eivissenc amb les collas:
Juan Jesús i Adrián.
José Estellés i Jordi Marchuet.
Javier Escalona.
A continuació, reconeixement de la raça xarnego valencià.