Pasar al contenido principal

Ribó demana a la ministra de Transició Ecològica més aportacions d'aigua del Xúquer per a l'Albufera

Una major aportació hídrica del riu Xúquer per a garantir la quantitat i la qualitat de l’aigua de l’Albufera. Eixa ha sigut una de les peticions que l’alcalde de València, Joan Ribó, ha exposat via telefònica a la Vicepresidenta Quarta del govern central i Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. Tots dos s’han compromés a mantindre una trobada presencial al llarg del pròxim setembre per tal d’analitzar la situació de l’Albufera. 

L’alcalde Ribó ha posat de manifest l’amenaça que pateix l’Albufera per la manca d’aportacions hídriques durant els mesos en què no hi ha cultius d’arròs. Per això, ha explicat a la ministra, “tenim la necessitat imperiosa d’una solució definitiva a la qüestió hídrica de l’Albufera. Una solució que en cap cas pot passar per la reducció de les assignacions als nostres llauradors, que amb el seu treball mantenen viva l’Albufera, sinó que cal trobar-la en la regulació de l’actual sobreexplotació del Xúquer, i l’augment de les aportacions d’aigua de qualitat del riu al llac d’una manera definitiva, sostenible i a llarg termini”.

L’alcalde, a més, aposta per altres solucions complementàries, com ara que s’escometa una “reforma legislativa perquè siga viable l’ús de les aigües depurades per a usos agrícoles”, de manera que es podria alliberar aigua del Xúquer per al manteniment dels espais naturals”.