Pasar al contenido principal

Posen en marxa a l'Albufera la primera planta fotovoltaica que bombarà aigua per a reg

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la primera planta fotovoltaica de l’Albufera és una instal·lació “innovadora” i “avantguardista” que reflecteix que és “absolutament compatible” l'ús de les energies renovables amb la protecció mediambiental d'espais com aquest parc natural.

Puig ha assistit a la posada en marxa en l’Albufera de la instal·lació fotovoltaica que permetrà bombar aigua per a reg i ha mantingut una trobada amb representants i membres de comunitats de regants del Túria i del Xúquer. A l'acte ha assistit també la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà.

El president ha indicat així que, amb aquesta planta, que ha sigut cofinançada per la Generalitat, s'ha demostrat que hi ha un impacte “nul” des del punt de vista del medi ambient, que, no obstant això, és “positiu” per a avançar en la descarbonització i per a abaratir els costos.

“Les renovables ja no són una decisió arbitrària; sí o sí que les necessitem”, ha assenyalat el responsable de l'Executiu valencià, que ha agregat: “Tenim en aquest sol el petroli del segle XXI i la Comunitat Valenciana pot passar de ser compradora de combustible fòssil a ser exportadora d'energia renovable”.

A més, el president ha indicat també que “el millor garant del medi ambient és l'agricultor, i ha agregat que la sobirania alimentària és “fonamental” per a assegurar la qualitat del que es consumeix. Per això, ha assenyalat que el Consell aposta per “una agricultura pròpia, potent i cada vegada millor”.

Puig ha lloat, així mateix, la gestió de l'aigua que realitzen les comunitats de regants del Túria i del Xúquer i la seua capacitat per a “aprofitar al màxim cada recurs”.