Pasar al contenido principal

Nules presenta el cartell de la seua LXXIII Fira Agrícola

Nules ultima els preparatius per a la celebració de la LXXIII Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, declarada d’Interés Turístic Provincial, que tindrà lloc els dies del 19 al 22 de setembre. L'Ajuntament d'aquesta localitat de la Plana Baixa ha presentat el cartell d’aquesta nova edició amb el qual es vol promocionar aquest esdeveniment.

Al respecte, el regidor d’Agricultura, César Estañol, comenta que “aquesta fira és tot un referent a la Comunitat Valenciana i la més important que es fa al nostre territori. A més és el punt de trobada del sector abans de l’ inici de la campanya citrícola amb representació tant de les cooperatives, llauradors o empreses de maquinària, fitosanitaris o plantons, entre altres”.

Així doncs, des de la regidoria d’Agricultura s’assenyala que aquesta fira serà un any més un espai on ficar en valor la clemenules i reivindicar la figura de qualitat i altres accions en defensa del llaurador.

Per tant es comptarà amb el Racó del Llaurador on hi haurà una programació protagonitzada per xerrades i col·loquis amb temàtiques centrades en l’actualitat i novetats del sector.

Per altra banda, la fira té també una zona dedicada a la ramaderia amb el tradicional tir i arrossegament, el concurs de ferradors, l’exhibició de gossos de rabera, entre altres.

Aquest any també es vol potenciar l’Espai de Sabors que es va incloure en la fira en l’anterior edició amb la presència de productes gastronòmics de proximitat.

La mostra té altres atractius com l’exhibició d’oficis artesanals, la presència d’entitats i associacions locals, o una zona d’oci per a grans i menuts.

“És important la col·laboració de la comissió de la fira formada per persones del poble implicades i que treballen en l’organització i la confecció de la programació que es desenvoluparà en aquests dies de fira”, matisa Estañol.