Pasar al contenido principal

Nules posarà en marxa una oficina d'assistència i defensa jurídica per als llauradors del poble

Amb l’objectiu de fomentar l’agricultura i donar suport als llauradors del municipi, l’Ajuntament de Nules ha creat l’Oficina del “Defensor del Llaurador” que suposarà una ferramenta de recolzament i assessorament legal per a la defensa dels drets i els interessos del sector.

En aquest sentit, es posarà en marxa una Oficina d’Assistència Jurídica per a atendre a tots els llauradors empadronats a Nules, que estarà oberta els dijous, a partir de les 17.00 hores, a l’edifici de l’antiga Cambra Agrària.

El dilluns, 3 d’abril, a les 19.00 hores, tindrà lloc al Saló Multifuncional l’acte de presentació, de fet serà una jornada amb la qual es vol donar a conèixer a la ciutadania aquesta nova ferramenta de defensa del llaurador i a la que assistiran diverses personalitats del món del Dret Agrari valencià procedents, algunes d’elles, de la Universitat de València.

Aquesta oficina estarà atesa per un grup de reconeguts professionals com ara l’advocat Ramiro Navarro, a més d’altres lletrats especialitzats com ara Daouia Lamti, de l’àrea Mercantil; Víctor Barres, de Dret Agrícola; María Isabel Sangüesa, de Responsabilitat Civil; o Delia Fernández, de Processal.

Es pretén defensar els drets dels llauradors en temes com ara les bones pràctiques en la recol·lecció; la revisió de minves en la recol·lecció; reclamacions d’impagaments; conflictes amb tercers; llicències de varietats; o en qualsevol tipus d’ajuda o subvenció.