Pasar al contenido principal

Nules aposta per la sostenibilitat amb la jornada agroecológica que se celebra al IES Gilabert Centelles

L’IES Gilabert de Centelles de Nules ha albergat la jornada oberta Agroecològica anomenada “Transformando los sistemas agroalimentarios” que organitza la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE) mitjançant el seu projecte ¡Con Agroecológica!, amb el qual es vol donar visibilitat a la formació en producció ecològica i agroecologia.

Així doncs, entre els temes que s’han tractat en aquesta jornada cal destacar la “Calidad de los alimentos ecológicos. Beneficios para la salud y el medio ambiente”; la “Importancia de un consumo alimentario consciente y responsable. Relación consumo-cambio climático. Consumo como herramienta de cambio”; o “Cómo construir Sistemas Alimentarios Agroecológicos: el caso de los Ecoterritorios”. A més, també s’ha presentat el manifest d’Horts Escolars com a ferramenta Ecosocial Transformadora; al mateix temps que s’han donat a conèixer exemples pràctics de productors i experiències d’èxit, i projectes de producció-eleboració locals.

Amb tot, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Nules s’assenyala la importància d’aquest tipus de jornades especialment per a l’alumnat del Cicle Formatiu de grau mitjà en producció Agroecològica de l’IES Gilabert de Centelles, el regidor César Estañol, comenta al respecte que “des del consistori donem suport a aquest tipus d’activitats en mires a fomentar la sostenibilitat al nostre municipi”.

Cal recordar que, la població compta també amb el Consell Ambiental Educatiu de Nules (CAEN) des del qual s’implica a la comunitat educativa i als centres educatius en diferents projectes mediambientals, i que també en aquesta ocasió han participat en aquesta jornada.