Pasar al contenido principal

Mercavalència i Iberdrola promouen la mobilitat sostenible amb la instal·lació de tres punts de recàrrega elèctrica

Iberdrola i Mercavalència s'alien per a promoure la mobilitat sostenible amb la instal·lació de tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situats en l'aparcament de la instal·lació de la Carrera d’En Corts de València. La infraestructura estarà composta per dos carregadors súper ràpids, de 120 quilowatts (kW) de potència cadascun, i un altre doble semi ràpid (22 kW + 22 kW) que permetran la càrrega de fins a quatre vehicles de manera simultània.

El projecte forma part de l'acord signat entre les dues entitats per a conjuminar esforços en la lluita contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat, pel qual Mercavalència ha cedit el sòl on se situaran els punts de recàrrega i Iberdrola aportarà els equips i sufragar la seua instal·lació.

Carlos Galiana, president de Mercavalència, ha ressaltat que “amb este projecte es pretén facilitar i incentivar la transició a vehicles elèctrics dels nostres clients. La descarbonització és necessària per a la conservació del medi ambient i este projecte contribuirà a això, recordem que per Mercavalència passen al dia més de dos mil vehicles que porten aliments a la ciutat de València i zona d'influència. Esta col·laboració públic privada és un exemple del compliment de l'ODS17, les empreses poden i deuen unir-se per a aconseguir complir l'agenda 2030.”

D'altra banda, el delegat Comercial d'Iberdrola en la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, ha destacat “la necessitat de continuar col·laborant entre tots per a impulsar una mobilitat sense emissions, aportant solucions per a l'electrificació del transport, i respondre així als reptes de la descarbonització i la millora de la qualitat de l'aire de les nostres ciutats”.

Els usuaris d'estos punts podran recarregar la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs). A més, els punts de recàrrega estaran localitzats en l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, l'única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d'Iberdrola, com els d'altres operadors. Des de l'App, es geolocaliza el carregador, es comprova la seua operativitat en temps real i, en este cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

Esta iniciativa forma part de la política de Mercavalència cap a la sostenibilitat. Durant 2021 s'han instal·lat plaques solars en Mercaflor i l'escorxador, s'han dut a terme iniciatives per a eliminar el plàstic d'un sol ús, s'està optimitzant el consum energètic tant de llum com de gas, la il·luminació s'està canviat a led i altres accions que contribueixen a fer de Mercavalència una empresa més sostenible, respectuosa i competitiva.