Pasar al contenido principal

L'Oficina de l'Energia de Castelló assessora a més de 80 famílies per a estalviar en els seus dos primers mesos

L'Oficina de l'Energia que ha creat la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha assessorat a més de 80 famílies per estalviar en les seues factures de la llum i de gas en els seus primers dos mesos en funcionament. Aquest servei ofereix una assistència gratuïta, amb atenció presencial de 09.00 a 14.00 hores els dimarts i dijous, o telemàtica, mitjançant la cita prèvia en el web castello.es.

"Al febrer vam posar en marxa l'Oficina de l'Energia amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a avançar en una transició ecològica justa davant el repte del canvi climàtic i ja estem ajudant a desenes famílies a comprendre millor el mercat elèctric i a aprendre a estalviar cada mes. Este nou servei encara és desconegut per molta gent, però les persones ateses ens estan donant un feedback positiu i tenim la convicció que a la llarga l'Oficina es consolidarà com una eina molt útil a la ciutat", ha destacat el regidor de Transició Ecològica Fernando Navarro.

L'Oficina ha rebut la visita de 83 persones mitjançant la cita prèvia des que va entrar en marxa l'1 de febrer. La majoria ha realitzat preguntes per a comprendre i optimitzar la seua factura ajustant la potència contractada a la consumida i actualitzant les tarifes als preus de mercat més favorables, per saber com tramitar la bonificació en l'IBI per la instal·lació d'energia fotovoltaica, pel Bo Social o per les ajudes públiques existents a la transició energètica i pels requisits legals per instal·lar plaques fotovoltaiques.

Així mateix, l'Oficina de l'Energia ha organitzat diverses jornades obertes a la ciutadania: en la primera es van abordar els serveis de l'Oficina i en la segona es va explicar casos d'èxit de comunitats energètiques locals, una figura que permet l'autoconsum compartit d'una instal·lació fotovoltaica, entre altres iniciatives.

L'objectiu d'estalvi de les famílies assessorades, segons les previsions de l'Oficina, podrien arribar a un 5% de la factura amb un canvi d'hàbits, d'un 10% amb monitoratge i control del consum; un 20% amb millores en l'aïllament tèrmic de la vivenda; un 50% amb il·luminació; un 4% en un canvi a l'ascensor; entre un 12 i un 23% en la modernització d'instal·lacions tèrmiques i d'un 12% amb la introducció d'energies renovables.