Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentaris cauen un 19% al gener, però continuen liderant el conjunt de la Comunitat Valenciana

El sector agroalimentari va experimentar un descens del 19,1% el passat mes de gener, i així i tot lidera l'exportació de la Comunitat Valenciana amb un valor de 558'3 milions d'euros.

El conjunt de les exportacions de la Comunitat Valenciana van aconseguir un valor de 2.818'4 milions d'euros en eixe mes, la qual cosa representa un increment del 12'9% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d'Estat de Comerç.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "el mes de gener de 2022 es manté la tendència de recuperació i creixement amb el qual havíem finalitzat l'any".

Així, el mes de gener, les exportacions creixen en les tres províncies. A València, el valor exportat aconsegueix els 1570'4 milions d'euros, amb un increment del 9'5%; Castelló registra un valor de 797'4 milions d'euros, amb un destacat ascens del 22'5% i Alacant exporta productes per valor de 450'7 milions d'euros, amb un increment del 9'4% respecte al mes de gener de 2021.

La Comunitat Valenciana se situa en aquest període com la tercera comunitat autònoma més exportadora, amb l'11% del total estatal.

Rafa Climent ha ressaltat la "ferma aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana pels mercats exteriors, en la qual compten amb el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible".

Al sector agroalimentari li segueix el capítol d'automoció amb 503 milions d'euros i un ascens del 24'1%. En tercer lloc, se situen les semimanufactures no químiques, amb un valor de 491'8 milions d'euros i un destacat ascens del 33'4%. Els productes ceràmics experimenten un increment del 24'9%.

Els productes químics registren un valor de 383'8 milions d'euros, amb un ascens del 23'5%. Li segueixen els béns d'equip amb 318'7 milions d'euros i un ascens del 1'1%. Les manufactures de consum ascendeixen a 273'3 milions d'euros, amb un increment del 23'2%.

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la Unió Europea al gener de 2022 ascendeixen a 1.670'9 milions d'euros, amb un ascens del 9'7%.

En aquesta àrea, França, Alemanya, Itàlia i Portugal encapçalen la classificació.

Els països de la resta d'Europa experimenten un descens del 10'3%. Aquest descens contrasta amb el creixement de les exportacions dirigides a Amèrica, Àsia i Àfrica.

Les exportacions destinades a Amèrica creixen un 43% amb un destacat augment d'Amèrica Llatina situat en un 91'6%. Les exportacions a Àsia creixen un 15'5% i Àfrica creix al seu torn un 32'4%.