Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana pujaren a Itàlia més d'un 39% en el primer trimestre de l'any

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana lideren de nou els enviaments totals com va informar Agronews i se situen en el tercer lloc en la llista de les més exportadores, després d'Andalusia i Catalunya, representant el 14,3 % del total del producte agroalimentari exportat per Espanya.

Cal assenyalar que el sector agroalimentari ha aportat el major saldo positiu a la balança comercial exterior de la Comunitat Valenciana (884,5 milions d'euros). En els tres primers mesos d'enguany es van exportar fruites per valor de 1.087,0 milions d'euros, la qual cosa va representar el 55,1 % del valor de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i va suposar un increment del 21,9 % respecte a la xifra de març de 2019.

Al març, la Comunitat Valenciana ha sigut la primera comunitat quant a valor acumulat de fruita exportada (44,4 % del total nacional) seguida d'Andalusia (33,7 %).

Quant a les hortalisses, els enviaments acumulats de l'any al març de 2020 van ascendir a 291,1 milions d'euros, la qual cosa va representar un 14,7 % del total de les exportacions agroalimentàries i va anar un 6,4 % superior a la xifra de març de l'any anterior.

En el primer trimestre de 2020, les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana van aconseguir un valor de 48,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens respecte a l'any anterior d'un 3,4 %.

Els principals països de destinació de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han sigut, per l'ordre següent: Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i els Països Baixos.

Així mateix, s'ha produït un increment respecte a març del 2019 de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana a Itàlia (+39,4 %), a Àustria (+27,0 %), a Bèlgica (+23,3 %), a Portugal (21,3 %) i a Alemanya (+19,5 %).