Pasar al contenido principal

Les cooperatives de l'Alcúdia i Alzira comercialitzaran conjuntament caquis i cítrics

Els presidents de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora del Oreto de L'Alcúdia (CANSO), Cirilo Arnandis; i la Cooperativa Hortofructícola d'Alzira (ALZICOOP), Francisco Clarí, han signat hui un acord intercooperatiu, en virtut del qual treballaran conjuntament en la comercialització de cítrics i caqui a partir de la pròxima campanya.

El document, rubricat en les instal·lacions de ALZICOOP, determina l'àmbit específic de la col·laboració entre totes dues cooperatives. Així, CANSO confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de la cooperativa alzirenya, assumint les labors de classificació, emmagatzematge i/o condicionament, confecció, i comercialització. D'altra banda, la producció de caquis d'ALZICOOP es comercialitzarà juntament amb part de la producció de la cooperativa de L'Alcúdia.

La signatura de l'acord entre aquestes dues cooperatives, que superen àmpliament els 100 anys d'història cadascuna, suposa la inversió de més de 2,1 milions d'euros, per a modernitzar les instal·lacions d'ALZICOOP amb nova maquinària que permeta desenvolupar les labors de processament d'una producció de caquis de 12.000 tones per campanya.

Per al president de CANSO, Cirilo Arnandis, “aquest acord ens reforça mútuament, ens permet continuar avançant en la concentració de l'oferta i en l'optimització dels nostres processos per a oferir als nostres socis les millors liquidacions que siga possible pel producte que aporten”.

El president d'ALZICOOP, Francisco Clarí, ha destacat que “hem treballat durant diversos mesos en la redacció d'aquest acord, que estem convençuts que serà molt beneficiós per a totes dues cooperatives i que serà efectiu a partir de la campanya 2020-21”.

La Ribera és la zona amb més procesos intercooperatius

La signatura d'aquest acord se suma a altres processos de intercooperació establits durant els últims mesos, que demostren la capacitat del sector cooperatiu per a consolidar i millorar la posició de les seues empreses, a través de la col·laboració a la recerca del benefici mutu, en un entorn cada vegada més complex i competitiu.

Alguns dels últims exemples s'han donat també a les comarques de la Ribera, amb l'acord de les cooperatives de Carlet i Guadassuar per a la creació de la cooperativa Ribercamp, o amb la integració de les seccions de subministraments de les cooperatives d'Alfarp, Catadau i Llombai.