Pasar al contenido principal

L'equip de govern de la Diputació de Castelló consensua amb el PP una moció en defensa dels municipis afectats pels incendis forestals d'agost

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada i presidenta provincial del PP, Marta Barrachina, han tancat aquest matí un acord per a elaborar una moció conjunt en defensa dels municipis afectats pels incendis forestals del passat mes d'agost. La proposta, que comptarà amb el suport dels dos grups de l'equip de govern, PSPV i Compromís, i del Partit Popular, inclou una sèrie de línies d'ajudes que complementen, en cas de ser necessari, els programes de recuperació per part de la Generalitat Valenciana.

La moció, amb una adaptació de les propostes que va plantejar el PP, serà registrada per al seu debat en el ple del pròxim dimarts 13 de setembre, dia en què està previst celebrar la sessió ordinària ajornada del mes d'agost, per la qual cosa decauria de manera definitiva la petició de ple extraordinari que havia sol·licitat el principal grup de l'oposició.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat «la importància d'arribar a grans acords, especialment en temes tan importants com és el de donar resposta als negatius efectes que produeixen uns incendis com els que ens ha tocat viure aquest estiu». En aquest sentit, ha recalcat que «la ciutadania el que espera dels polítics és que facen això, política, sense confrontacions que mai arriben a bon port, per la qual cosa ha agraït a la presidenta del PP «el seu tarannà constructiu perquè en la Diputació anem tots pel mateix camí, que no és un altre que estar al costat dels nostres municipis».

Marta Barrachina, per part seua, ha destacat que el Partit Popular de la província de Castelló ha tendit la mà a l'equip de govern per a poder aprovar com més prompte millor ajudes per als afectats pels incendis de Bejís i Les Useres, per la qual cosa valorem que hagen apostat pel consens per a donar respostes ràpides i eficaces”.

Així, des d'aquest esperit de sumar i col·laborar en la recuperació d'aquesta zona tan important del nostre territori, es planteja elevar al ple de la Diputació de Castelló la següent proposta d'acords:

1.- La Diputació de Castelló elaborarà un Pla d'Ocupació perquè els ajuntaments afectats puguen contractar persones desocupades que es puguen destinar a la reparació d'instal·lacions i serveis municipals afectats pels incendis i que es coordinarà i complementarà amb els plans que aprove la Generalitat Valenciana.

2. -La Diputació de Castelló aprovarà línies d'ajudes, en coordinació amb la Generalitat Valenciana i el seu pla de recuperació anunciat, perquè els ajuntaments afectats activen ajudes a autònoms i PIME per a fer front als efectes econòmics negatius que han tingut en les activitats de tots els sectors: explotacions agràries, ramaderia, càmpings, comerços, establiments hotelers, etc.

3.- La Diputació de Castelló complementarà les ajudes que altres administracions públiques destinen als habitatges afectats pels incendis, tant de primera com de segona residència, fins a aconseguir el 100% dels danys.

4.- La Diputació de Castelló prorrogarà totes les línies i programes d'ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides i que a causa de l'incendi puguen patir retards en la seua execució.

5.- La Diputació de Castelló aprovarà línies nominatives d'ajuda als ajuntaments afectats pels incendis, que puguen ser utilitzades a sufragar les despeses extraordinàries i la despesa corrent que aquests ajuntaments han hagut d'assumir a conseqüència dels incendis.

6.- La Diputació de Castelló sol·licita que el Patronat Provincial de Turisme dissenye plans específics per a recuperar l'activitat turística en els municipis afectats i que ho faça en coordinació amb l'Agència Valenciana de Turisme.

7.- La Diputació de Castelló crearà una Oficina de Coordinació i Seguiment de les mesures per a aconseguir el seu màxim desenvolupament i l'eficàcia en la coordinació amb la resta d'administracions públiques, especialment la Generalitat Valenciana. Es crearà, a més, una Comissió Informativa Especial per a canalitzar i coordinar tota la informació i els plans d'actuació.