Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València dona un nou impuls a les activitats de la Capitalitat Verda Europea 2024

L'Ajuntament de València dona un nou impuls a les activitats de la Capitalitat Verda Europea de 2024 i per això hui s'ha reunit la comissió tècnica d’organització per a comprovar els avanços en la planificació i coordinació de tots els servicis municipals. A més, s'han fixat reunions periòdiques per a continuar impulsant este projecte que en 2024 convertirà València en centre de les polítiques mediambientals a Europa.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, Paula Llobet, “la Capitalitat Verda Europea ha vingut per a quedar-se i per a transformar la ciutat, i ha de transcendir l'any 2024. L'Ajuntament té per objectiu transformar l'ADN dels valencians, perquè les polítiques verdes siguen interioritzades durant molts anys”.

Per la seua banda, el director general de la Capitalitat, Toni García, ha assegurat que “es tracta d'unir la ciutat amb les missions climàtiques i de realitzar activitats en tots els barris per tal d’arribar al cor dels veïns, per a totes les edats i en tots els àmbits”. A més, García ha afirmat que l'Ajuntament està treballant ja “per a implicar totes les àrees de governança i planificar accions per a transformar la ciutat i que els veïns gaudisquen”.

En este sentit, es realitzaran esdeveniments i activitats en tota la ciutat al llarg de l'any, tractant d'implicar tot el teixit social, cultural i econòmic de la ciutat. Així, es potenciaran les accions vinculades amb joventut, majors, esports, infància i família, i la col·laboració públic privada, perquè al final de l'any “es puga mesurar a través d'una agenda i una sèrie d'indicadors, la profunda transformació real que esta convocatòria internacional suposa per a la ciutat”.

“Volem que qualsevol entitat que vulga sumar-se per a col·laborar amb esta capitalitat puga fer-ho de manera senzilla”, ha conclòs García.