Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València desbrossa 26.000 m² en l'Albufera i draga més de 5 km de séquies i canals en el primer trimestre d'enguany

L'Ajuntament de València, a través del servici Devesa-Albufera, ha desbrossat en el primer trimestre de 2022 més de 26.000 m² de canals, motes i vores de l'Albufera, mentre que s'han dragat més de 5 quilòmetres de séquies i canals. «També s'han retirat 166 m³ de residus flotants mesclats amb vegetació a abocador autoritzat, uns treballs que permeten mantindre en òptimes condicions el llac, gràcies al contracte específic de dragatge que este govern va traure en 2018 i que ens permet assolir estes intervencions periòdiques en l'àmbit del Parc Natural», ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo, titular de l'àrea d'Ecologia Urbana.

El servici Devesa-Albufera ha fet balanç de les actuacions dutes a terme en el primer trimestre de l'any per a la correcta conservació de l'Albufera. El vicealcalde Campillo recorda que una de les principals tasques de conservació i gestió del llac, canals i séquies «és compatibilitzar la conservació i foment dels ambients i hàbitats naturals d'alt valor presents en estes zones, amb la necessitat de realitzar una correcta gestió hídrica del sistema, i assegurar que puguen dur-se a terme adequadament les activitats socioeconòmiques, com ara la pesca, l'agricultura i el turisme». «Per a poder complir aquest objectiu tan important, l'Ajuntament de València va traure a concurs l'adjudicació en 2018 d'una contracta específica de neteja, dragatge i conservació de vores, canals i séquies de titularitat municipal en l'àmbit del llac de l'Albufera de València», ha recordat el també regidor d'Ecologia Urbana.

Les actuacions de desbrossament ha abastit una superfície total de 26.354,50 m² en canals, motes i vores en el canal del Port del Palmar (1.901,50 m²), séquia del Racó de l'Olla (456 m²), passadís del Salero i passadissos adjacents a les motes de tancat de la Mata del Rei (4.348 m²), i motes dels tancats de Sequiasset i Dulero (1.937 m²). Durant l'execució dels treballs s'ha prestat especial interés a eliminar algunes espècies exòtiques invasores, com ara la canya vera (Arundo donax) i palmeres (Washingtonia robusta) germinades de llavor en les vores de séquies.

Per tal d'afavorir una gestió hídrica adequada dels principals canals i séquies, així com assegurar el trànsit d'embarcacions de pesca i turisme pels canals i séquies habituals, s'han dragat un total de 5.220,14 metres lineals de séquies i canals, amb deposició del material extret sobre les motes de tancats del Port del Palmar (882,14 m), séquia del Racó de l'Olla (152 m), passadís del Salero i passadissos adjacents a les motes de tancat de la Mata del Rei (2.896 m), i motes dels tancats de Sequiasset i Dulero (1.290 m).

D'altra banda, s'han transportat 166 m³ de residus flotants mesclats amb vegetació a abocador autoritzat. La major part dels residus transportats a abocador han sigut retirats de la vora dels tancats de Xicorro i Farfall, a la frontera de Sollana, on s'ha finalitzat la neteja dels residus aportats a la llacuna per les avingudes ocorregudes després de les últimes fortes pluges, així com el Passadís del Salero i resta de passadissos i séquies de vora les motes de tanca dels Tancats de Dulero i Sequiasset, frontera de Silla.