Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València concedirà ajudes als agricultors i ramaders amb un pressupost total de 500.000 euros

Cecilia Herrero, responsable de la Regidoria d'Emprenedoria i de la Delegació d'Agricultura de l'Ajuntament de València, ha explicat que la convocatòria de subvencions “Emprén i Cultiva” està destinada a l'activitat emprenedora en el sector agrícola i ramader en l'àmbit territorial de l'Horta de València.

La mesura ha sigut aprovada en la Junta de Govern Local d'este dijous, en la qual l'edil de l'àrea  d'Emprenedoria ha explicat que, a través d'esta subvenció, es pretén “fomentar l'activitat emprenedora en el sector de l'agricultura i de la ramaderia en l'àmbit territorial de l'Horta de València, de conformitat amb la delimitació geogràfica establida en la llei”.

“Emprén i cultiva” és una mesura impulsada per la Regidoria d'Emprenedoria i Agricultura i està dotada amb una quantia total de 500.000 euros destinats a consolidar l'activitat agrària i ramadera a la ciutat.

La regidora ha exposat que “es destinen 500.000 euros i es concedirà una quantia de fins a 4.000 euros per a atendre despeses corrents de l'activitat a les sol·licituds que complisquen els requisits de la convocatòria”.

“Es tracta de la major quantia econòmica amb la qual s'ha dotat els agricultors i ramaders des de l'Ajuntament de València. Som conscients de la situació en la qual es troba el sector primari. Als agricultors i ramaders que també són empresaris i motor de la nostra economia, els ajudarem des de l'emprenedoria”, ha explicat la regidora.

Herrero també ha detallat que “se subvencionen les despeses corrents realitzades i generades des de l'1 de gener de 2023 fins a la data de la presentació de la sol·licitud i que responguen a la naturalesa i objecte de l'activitat subvencionada”.

L'edila ha explicat que “des de la Regidoria d'Emprenedoria posem en marxa este pla d'ajudes perquè l'Horta de València és un valor a la nostra ciutat i els agricultors i ramaders, el seu actiu més important”. En esta línia, Herrero ha afegit que “ens importa la seua situació actual i continuarem ajudant-los perquè no hagen d'abandonar les seues
terres i el bestiar. Es tracta de vetlar pel seu present i el seu futur”.

La responsable de l'àrea ha afirmat que “el que pretenem des de la Regidoria d'Emprenedoria és ajudar a tots els col·lectius que generen valor econòmic i patrimonial a la nostra ciutat”.