Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Sant Jordi acull aquest cap de setmana la major fira de la caça a nivell nacional

L'Ajuntament de Sant Jordi celebra aquest cap de setmana la VI Fira de la Caça amb l'objectiu de promocionar les tradicions del poble i el seu entorn, així com dinamitzar l'economia en el municipi. De fet, s'esperen milers de visitants tant el dissabte com el diumenge ja que es tracta de la major fira sobre el món de la caça a nivell nacional.

El Consistori, després de recuperar l'any passat aquesta cita després de superar les limitacions provocades per la pandèmia, també espera per a aquesta sisena edició al voltant de 120 expositors i una vintena d'activitats. Aquesta ambiciosa edició se celebrarà en les instal·lacions de la Urbanització Panoràmica Golf els dies 10 i 11 de juny i oferirà exhibicions de caça, reconeixements de raça, concursos monogràfics i la pròpia fira amb estands de caça.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “a Sant Jordi no solament donem suport a la tradició del món de la caça, sinó que, a més, sabem que genera moltíssimes oportunitats de futur a sectors molt arrelats al nostre poble i la nostra comarca. Per això hem volgut demostrar el nostre suport al món de la caça, fins i tot en els moments en els quals l'actual Govern ha sigut més bel·ligerant contra els caçadors”.

L'alcalde de Sant Jordi també ha agraït als treballadors de l'Ajuntament i a la Societat de Caçadors San Huberto de Sant Jordi “l'esforç realitzat per a fer possible que el nostre poble albergue un any més un esdeveniment d'aquesta magnitud i la magnífica programació que han preparat. En la VI Fira de la Caça de Sant Jordi tornarem a donar compte d'aquesta important activitat per al nostre municipi, reunint-nos i congregant a visitants vinguts de tota Espanya”.

L'Ajuntament de Sant Jordi està ultimant els treballs per a garantir que la Fira de la Caça que se celebra aquest cap de setmana en el municipi siga tot un èxit tant de participació com de generació d'oportunitats per als xicotets empresaris i els comerciants del municipi i el seu entorn. De fet, la celebració d'aquest esdeveniment de nivell nacional ha copat tots els allotjaments de la Urbanització Panoràmica Golf, la resta del municipi i alguns pobles del seu entorn.

Cal tindre en compte que la VI Fira de la Caça, que se celebrarà aquest cap de setmana, atraurà a més de 3.000 visitants procedents de tota Espanya. L'alcalde de Sant Jordi, a més, ha destacat que “donem suport a la caça i cal conéixer el treball i sacrifici que comporta mantindre el món de la caça, que és la segona modalitat esportiva de la província després del futbol”.

L'alcalde reivindica la caça i el món rural

Iván Sánchez Cifre ha assenyalat que “aquesta Fira ha sigut sempre reivindicativa en defensa del món rural i de la caça. La Fira és un bon escenari per a reivindicar-lo tant des de Sant Jordi com des de la resta dels pobles de l'interior. La caça és fonamental per a aquest territori pel que suposa no sols per la caça en si, sinó perquè plena les cases rurals, hotels i l'hostaleria també ix molt beneficiada. Aquest model de món rural es pot veure reflectit en aquesta *Fira, que pot desaparéixer amb aquesta nova llei que planteja el Govern. Per això defensem no sols als caçadors, sinó a tots els nostres veïns i comerços”.

L'alcalde de Sant Jordi ha assegurat que “aquesta una fira diferent, amb molta participació i amb els millors camps d'exhibició perquè gaudisca la gent que vinga aquest cap de setmana. Vindrà gent de tot el territori nacional pel que volem donar la millor imatge a tots els aficionats”.

L'agenda d'activitats de la VI Fira de la Caça 2023 és la següent:

Dissabte 10 de juny

7.00 hores. Sorteig de les millors colles de Xarnego Valencià.

7.30 hores. Exhibició de Xarnego Valencià.

8.30 hores. Exhibició de Xarnego Valencià.

10.00 hores. Exhibició de silvestrisme.

10.30 hores. Inauguració oficial de la VI Fira de Caça de Sant Jordi.

Durant tot el dia, exhibició de cadells en el recinte firal.

Durant tot el dia, tir virtual.

11.00 hores. Confirmacions i registre de podenc eivissenc.

12.30 hores. Prova P.A.N. de podenc eivissenc.

14.00 hores. Tancament.

15.00 hores. Concurs monogràfic de xarnego valencià.

15.30 hores. Concurs monogràfic de podenc eivissenc.

16.30 hores. Reobertura de la fira.

18.00. Exhibició de podenc andalús a càrrec dels Diables.

19.00 hores. Exhibició de Xarnego Valencià amb Castell de Lumen, Mónica Sánchez i Pablo Iglesias.

20.00 hores. Tardeig en el recinte de la fira.

22.00 hores. Clausura.

Diumenge 15 de maig

7.00 hores: Exhibició de podenc eivissenc a càrrec de Borja Castell, subcampió 2021 de Catalunya i campió 2022 de Catalunya.

8.00 hores. Exhibició de podenc eivissenc (sorteig).

8.30 hores. Exhibició de podenc eivissenc (sorteig).

Durant tot el matí, exhibició de cadells en el recinte firal.

Durant tot el matí, tir virtual.

10.00 hores. Reobertura de la fira.

14.00 hores. Clausura de la fira.