Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Palmera s'adhereix a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana ‘L’Exquisit Mediterrani’

L'Ajuntament de Palmera (La Safor) s'ha adherit a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat hui l'hort botànic de la Fundació Todolí Citrus en el municipi de Palmera, on l'alcalde de la localitat, Álvaro Català, ha signat l'adhesió del municipi de Palmera a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana té com a missió connectar iniciatives i crear nodes en el territori per a preservar i desenvolupar la gastronomia pròpia amb paràmetres d'autenticitat, innovació i sostenibilitat com a recurs turístic de “primer ordre” vinculat al paisatge, a la cultura i a l'economia; així com reforçar els seus atributs mediterranis d'identitat i potenciar la imatge d'excel·lència del producte a través de la marca 'L’Exquisit Mediterrani'.

Des d'aquest moment, l'Ajuntament de Palmera col·laborarà amb Turisme Comunitat Valenciana en el marc de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana participant en els seus objectius i estratègies per a contribuir a la cohesió de les accions gastronòmiques que es duen a terme al llarg del territori de la Comunitat i en tots els àmbits d'actuació, així com reforçar la difusió de la marca d'excel·lència ‘L’Exquisit Mediterrani’.

En concret, Turisme CV i l'Ajuntament de Palmera es coordinaran en el desenvolupament d'aquesta xarxa en els àmbits d'activitat que li són propis i en concret el ‘Concurs Gastronòmic de cítrics de Palmera’.

Així, totes dues administracions col·laboraran mitjançant la participació en fòrums per al consens d'estratègies entre els agents del sector de la Comunitat Valenciana; la implementació dels valors i bones pràctiques que emanen del desenvolupament de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana; l'intercanvi actiu d'informació, resultats, coordinació i difusió de les seues respectives accions d'impuls del producte turístic gastronòmic.

A més de la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte turístic gastronòmic, a través de la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.