Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Castelló contracta 41 persones de l'atur agrari per a millorar els camins rurals

L'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa el programa per al foment de l'ocupació agrària que ha permés contractar 41 persones a jornada completa durant un període de tres mesos. “Es tracta de desocupats del règim especial agrari que es dediquen a la neteja de séquies i camins rurals, un treball molt important, especialment, per als nostres agricultors”, explica l'edil d'Ocupació, Juan Carlos Redondo. “Aquest projecte es finança amb subvencions del programa d'Ocupació Agrària 2023 del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i permet que persones que durant un temps es troben desocupades per l'aturada en el seu sector no consumisquen atur”, detalla Redondo.

L'edil concreta que les labors que realitzen consisteixen en “la consolidació de vorals i cunetes, la qual cosa implica reafirmar els camins rurals del municipi, afavorint el trànsit de vehicles”. “Castelló no pot oblidar-se dels seus orígens agrícoles. Hem de cuidar a aquells que bé continuen dedicant-se a aquest sector bé treballen per a mantindre una herència familiar”, assenyala. “Tindre uns camins rurals en bon estat no sols implica major seguretat per als qui transiten per ells, també implica un estalvi de combustible i menys despeses en reparacions dels vehicles. Així que hem d'agrair-los a aquests 36 peons i cinc oficials el treball que ja estan realitzant”, ha argumentat.

En concret, fins al moment, han actuat en les quadres de Doñana, la Natora, Sancho, Primera i Segona així com en els camins de la Pedreda i adjacents, Mestrets, Molinera, Senillar, Bovar, de L'Obra, Primer Canal, Fileta i adjacents,  La Mota i adjacents, Primera Travessera, Segona Travessera, Ullal de la Comare, Pit Rojet, Hondo i adjacents i Extramurs de Ponent. “Fins a la finalització del programa, continuarem intervenint en les vies que el requerisquen”, ha afegit.

El Programa de Foment de l'Ocupació Agrària té com a objectiu contractar a través de les corporacions locals a persones treballadores desocupades, preferentment eventuals agràries, per a així disminuir l'atur que es produeix en el sector agrícola durant l'època estival amb motiu de la fi de la campanya de la taronja. Mitjançant aquesta proposta, les persones ocupades realitzen obres d'interés general i social, com la millora d'infraestructures municipals o la conservació i el manteniment del medi rural, forestal, patrimonial i mediambiental.