Pasar al contenido principal

La regidoria de Transició Ecològica de Castelló reuneix a 550 assistents en els tallers d'estiu d'educació ambiental

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha reunit 550 persones en la programació d'educació ambiental organitzada aquest estiu. El departament que dirigeix Fernando Navarro ha impulsat jornades sobre la riquesa ambiental en el Molí la Font, anellaments d'aus en parcs del terme i tallers a la platja per a conscienciar sobre la seua conservació.

“Les campanyes d'educació ambiental són una oportunitat per a reforçar la vinculació de la ciutadania amb la naturalesa i projectar la importància de cuidar el medi ambient per a avançar cap a una ciutat amb una millor qualitat de vida”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat la recepció de les diferents activitats organitzades al juliol, agost i setembre.

El Molí la Font ha acollit cinc iniciatives amb una afluència de 100 persones. En aquest cas, l'aforament ha estat limitat. Dues jornades de Nits de Rates Penades, en les quals els assistents han conegut la colònia de ratpenats amb detectors d'ultres sons. El Molí la Font alberga una de les colònies d'aquest mamífer més nombrosa d'Europa.

En aquest espai també s'han desenvolupat altres dues cites sobre tortugues aquàtiques i una jornada sobre els recursos fluvials. Tres tallers per a posar en valor la biodiversitat d'aquest punt i la Marjaleria.

La platja del Pinar ha comptat amb la instal·lació els divendres a la vesprada d'una carpa els caps de setmana que han fomentat el reciclatge i la reutilització i ha donat a conéixer l'ecosistema del litoral. L'expositor ha sigut visitat per 250 persones.

Per part seua, el Grup Au d’Ornitologia ha dut a terme els divendres al matí d'anellaments científics d'aus en diversos parcs i zones verdes del terme municipal, amb l'assistència de 200 persones.