Pasar al contenido principal

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, treballarà de manera conjunta amb LA UNIÓ per a dignificar el sector primari

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha rebut a una delegació de la Unió Llauradora i Ramadera encapçalada pel seu secretari general, Carles Peris, en una primera presa de contacte per a establir les línies de treball conjuntes per a ajudar al sector primari de la província.

La presidenta, Marta Barrachina, ha reafirmat que “des de la Diputació de Castelló no ens oblidarem dels nostres agricultors i dels nostres ramaders i és per això que aquesta institució treballarà perquè continuen tenint les màximes oportunitats i siguen respectats”.

Durant la trobada s'han posat sobre la taula les línies de col·laboració ja existents així com les necessitats i reivindicacions de LA UNIÓ, com pot ser la potenciació dels productes agrícoles de la província, l'assessorament als agricultors i ramaders per a la sol·licitud i tramitació d'ajudes europees o el tractament dels purins, entre altres qüestions.

La màxima representant de la institució provincial ha afirmat que “estarem al costat dels professionals d'una activitat, la primària, que és fonamental per a la nostra societat, i per això mantindrem quantes reunions siguen necessàries amb les administracions i entitats competents per a poder ser el millor altaveu i anar de la mà i dignificar el nostre sector agrícola i ramader”.

La presidenta de la Diputació enalteix la defensa de l'agricultura i la ramaderia “perquè són activitats econòmiques crucials per a vertebrar la província i defensar el futur de les comarques de l'interior”.

“Des de les administracions hem d'estar al costat dels agricultors i ramaders de la província de Castelló facilitant tota la tramitació administrativa per a l'obertura de noves explotacions en el menor temps possible”, ha explicat Marta Barrachina.

Així mateix, la presidenta de la Diputació considera necessari buscar solucions contra el tancament d'explotacions agràries amb l'objectiu de lluitar contra la despoblació i fomentar la creació de riquesa i ocupació a les comarques de l'interior de la província.

Una altra de les mesures que proposa la presidenta de la Diputació és avançar cap a la digitalització del sector agrícola i ramader en zones amb el risc de despoblació. “Som conscients que una altra de les solucions contra el tancament d'explotacions agràries és potenciar la tecnificació de cultius d'interior com la vinya, fruita seca, olivar i cereal, facilitant l'adquisició de maquinària a través de subvencions de les administracions públiques”, exposa Marta Barrachina.

Finalment, la presidenta de la Diputació planteja la necessitat de “potenciar el desenvolupament de l'agricultura i ramaderia de proximitat o quilòmetre zero, facilitant la comercialització dels productes agroalimentaris de zones en risc de despoblació”.

“És necessari continuar col·laborant amb La Unió perquè les explotacions agrícoles i ramaderes constitueixen un eficaç instrument per a fixar població en el territori”, ha conclòs Marta Barrachina.