Pasar al contenido principal

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, crea la primera àrea de Pesca per a defensar i alçar la veu per un sector clau a la província

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha creat la primera àrea de Pesca en la institució provincial per a defensar les demandes d'un sector clau a la província. “La pesca és crucial a la província i és necessari que en la Diputació hi haja una àrea específica que defense la pesca i que alce la veu davant la resta d'Administracions, perquè els pescadors necessiten un interlocutor que parle el mateix llenguatge que ells”, ha explicat la presidenta, Marta Barrachina.

“Hem de dedicar una atenció monogràfica a la pesca des de la Diputació perquè és un sector estratègic a la nostra província, una activitat fonamental en els municipis costaners de Castelló i també símbol de la nostra gastronomia i font de salut. Per això des del Govern de la Diputació apostem per tindre un diputat provincial de Pesca per a atendre els problemes específics”, ha indicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, després de la primera reunió mantinguda pel vicepresident i diputat de l'àrea, Andrés Martínez.

Durant la trobada s'ha posat sobre la taula les principals reivindicacions del sector pesquer a la província “i que traslladarem a les administracions competents perquè el nostre sector pesquer continue tenint les màximes oportunitats i siguen respectats”, ha indicat Marta Barrachina.

Dins de les demandes traslladades per part del sector, destaquen la possibilitat de treballar un mínim de 180 dies a l'any per a aconseguir que l'activitat siga econòmicament solvent, així com aconseguir que els mariners puguen tindre opcions de cotitzar i tindre assegurat la desocupació. Instar a l’Administració perquè efectue el pagament de les vedes també és una altra de les reivindicacions de les confraries de pescadors “i des de la Diputació de Castelló anirem de la ma amb el sector perquè aquestes reivindicacions siguen més efectives”, ha afegit la presidenta.

A més d'això, l'àrea de Pesca en la Diputació Provincial de Castelló treballarà per posar solució a les pèrdues de caladors, els costos de combustibles, així com per a impulsar la creació de línies d'FP Dual de Pesca i creació de l'Observatori per a la Investigació i el Desenvolupament de la Pesca.