Pasar al contenido principal

La Niuada presenta cinc projectes d'emprenedoria que busquen crear una economia més social i sostenible

La Niuada, el centre d'emprenedoria social del Pacte Territorial per al Desenvolupament Local i l'Ocupació de la Plana Alta Nord, ha presentat cinc projectes d'emprenedoria social que busquen ajudar a les persones i millorar el planeta. Aquestes noves empreses són el fruit d'un cicle de mentoria i tallers sobre temàtiques com creació d'idees de negoci sostenible, màrqueting social, viabilitat econòmica, finances alternatives o recursos humans. Totes aquestes activitats del centre estan subvencionades per Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social amb el programa Avalem Territori.

L'esdeveniment celebrat a Benlloc ha congregat nombroses persones interessades en conèixer aquests 5 projectes emprenedors de triple impacte: social, mediambiental i financer.

  1. Ruralketing: empresa de màrqueting digital amb la que combatre la despoblació mitjançant la seua ajuda a xicotets comerços de l'àmbit rural. Aquest projecte social de David Segura treballa per millorar l'economia, la qualitat de vida i fixar la població dels pobles de l'interior de Castelló.

  2. Vall Dolça: projecte de cafeteria i pastisseria sostenible que estan gestant Irene Porcar i Larisa Miculeasa. Un negoci amb productes ecològics i de proximitat que busca promocionar la gastronomia de la zona i oferir un espai d'alimentació sostenible al poble de la Vall d'Alba.

  3. Érase una vez basura: empresa d'economia circular que es centra en donar una segona vida als residus plàstics. Vicente Varella, dissenyador industrial, pretén conscienciar sobre la contaminació dels plàstics i oferir una solució a la problemàtica.

  4. Blossom: projecte d'escola activa que sorgeix a la Vall d'Alba de la mà d'Isabel Alejandro i Elena Ibáñez. Aquesta iniciativa empresarial que està en procés de creació vol oferir un espai d'immersió plurilingüe d'educació infantil i primària basat en l'acompanyament respectuós i les pedagogies actives.

  5. IntegraAzafat@s: agència inclusiva d'hostesses del sector dels esdeveniments i congressos. Rosa Martínez, dona emprenedora referent en l'àmbit estatal, ha creat aquest negoci amb l'objectiu d'integrar laboralment a les persones amb síndrome de Down i diversitat intel·lectual.

La jornada va finalitzar amb la presentació d'una campanya d'inclusió social amb el repartiment de samarretes dissenyades per persones amb diversitat funcional i una sessió de networking amb aperitius de proximitat i música en directe a càrrec del DJ Marc Ripollés. Amb l'organització d'aquestes iniciatives, La Niuada treballa per impulsar una economia que pose en el centre a les persones i al planeta i que millore el nostre territori.