Pasar al contenido principal

La marca geogràfica de qualitat de la Clemenules de la Plana ha celebrat hui el primer tall de la 'Nuleta'

L’Associació per a la posada en valor de la qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana ha reunit hui a importants representants del sector agrari per a donar visibilitat a la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana anomenada “Nuleta. La reina de la plana” que, per primera vegada, forma part de la campanya citrícola.

Per aquest motiu, s'ha organitzat el primer tall de Nuleta que s’ha desenvolupat a un hort de clemenules ubicat al terme municipal de la Vall d’Uixó, al ser la zona de la comarca on més prompte maduren les clemenules. Una iniciativa que naix amb el propòsit d’aconseguir un preu just per als productors de clemenules de la comarca de la Plana, i que va de la ma de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians oferint així el doble segell de garantia i qualitat.

De fet, l’acte ha comptat amb la presència d’una representació de les 29 entitats i institucions que formen l’Associació per a la posada en valor de la qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana representada en l’acte pel seu president, Juanvi Moros, i el portaveu, César Estañol. I ha comptat amb el suport del Secretari Autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, i el president de l’IGP Cítrics Valencians, José Barres; entre altres com ara la Delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat; la Directora Territorial d’Agricultura, M.Luisa Albiol; el Diputat Provincial, Sergio Fornás; el senador Vicente Tejedo, a més de portaveus de diferents ajuntaments, i representants d’entitats agràries com ara Ava-Asaja, la Unió Llauradora i Ramadera, IVIA, OCAPA Vila-real i la Vall.

Un acte que ha servit, a més, per a exposar a les persones assistents la situació actual del sector agrari, i la importància de la creació d’aquesta nova marca per al futur de la citricultura de la comarca de la Plana.

Cal recordar que, l’Associació per a la Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana es va constituir formalment l’any 2021 i està formada pels ajuntaments d’Almassora, Moncofa, Betxí, Borriana, la Vall d’Uixó, la Vilavella , Nules, Vila-real, Artana, Castelló, Onda i la Llosa, l’Associació de Pous, el Sindicat de Regs del Millars, juntament amb diverses cooperatives agrícoles i de serveis, comerços citrícoles i cooperatives d’exportació de la província de Castelló. Tots ells han estat treballant de la mà per a que la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana siga una realitat.