Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló represa el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’ amb una excursió per les oliveres mil·lenàries del Maestrat

La Diputació de Castelló reprén el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’. En aquest cas, per a oferir gratuïtament una ruta per les oliveres mil·lenàries del Maestrat. Aquest recorregut, que manté les inscripcions obertes, tindrà lloc el demà divendres 30 de setembre, amb inici a les 17.00 hores des de la plaça del País Valencià de Canet lo Roig i té previst finalitzar a les 21.00 hores després de caminar uns 7,5 quilòmetres.

No existeix a Europa tal quantitat d'arbres mil·lenaris com la de la mar d'oliveres del Baix Maestrat. Arbres que, empeltats des de temps dels ibers, continuen donant el seu millor fruit hui dia després d'haver superat incendis, gelades, sequeres... La meta perquè és recórrer el mosaic de la tríada mediterrània travessant ‘quejigares relictos’, visitant fonts com la romana del Vilagròs o el musulmà Aljub, per a després poder abraçar oliveres mil·lenàries com el de la pel·lícula “El Olivo”, premiada en els Goya, la famosa Olivera del Notari o les Oliveres del Vilagròs, tan antics que és impossible saber amb certesa la seua edat.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa, promoguda per l'àrea de Medi Natural, contempla un total de 18 eixides i són totes gratuïtes. Per això, les persones interessades a apuntar-se als itineraris poden formalitzar les reserves de manera gratuïta entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló, a través de l'enllaç https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual, a més, s'explica per a quin tipus de públic es recomana cadascuna de les rutes.

En aquest cas, la ruta de les oliveres pot reservar-se a través del següent enllaç: https://gestion.itinerantur.com/event/de-ruta-con-la-dipu-los-olivos-milenarios-del-maestrazgo-2022-09-30-104/register.