Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i la Generalitat analitzen de manera conjunta la situació de l'interior per a fer front a la despoblació

Impulsar un pla d'accions per a frenar la despoblació a la província de Castelló és un dels principals objectius de la Diputació Provincial. Així ho ha assegurat el vicepresident Héctor Folgado després de la reunió que ha mantingut amb el director general d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, José Antonio Redorat. “Des de la Diputació de Castelló treballarem per a impulsar iniciatives dirigides als municipis més xicotets amb la intenció de vertebrar la província i que les oportunitats arriben als 135 pobles”, ha apuntat Folgado.

En aquest sentit, el vicepresident ha insistit que els municipis amb problemes de despoblació necessiten “més suports, recursos i mesures concretes per a frenar aquest fenomen” i ha manifestat el compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, de “treballar per a oferir les mateixes oportunitats econòmiques a tots els castellonencs i millorar la qualitat de vida dels veïns”.

En aquest sentit, durant la trobada mantinguda amb el director general d'Administració Local de la Generalitat, el vicepresident ha posat sobre la taula diverses accions que des de la Diputació de Castelló es pretenen desenvolupar durant la present legislatura. “La primera presa de contacte ha servit per a plasmar el full de ruta que ens hem marcat des de la Diputació per a poder implantar polítiques enfront de la despoblació i en les quals esperem comptar amb la implicació de les diferents administracions”, ha explicat Héctor Folgado, qui ha afegit que “som conscients de la realitat i les necessitats de cadascun dels nostres pobles i des de la institució provincial impulsarem una sèrie d'accions que generen oportunitats i afavorisquen l'impuls econòmic de la província”.

Des de la Diputació Provincial de Castelló que lidera la primera presidenta de la institució advoca perquè l'administració provincial ha de tindre iniciativa, innovació i valentia per a poder així crear ocupació i assentar la població en els municipis del Castelló buidat. “Les nostres accions estaran encaminades a protegir el medi rural perquè és un valor econòmic inqüestionable i un territori de talent i oportunitats; un objectiu que serà molt més eficaç si aconseguim que s'implemente amb el suport de totes les administracions competents”, ha incidit el vicepresident qui ha finalitzat dient que “creure a l'interior i en el món rural s'ha de traduir en mesures reals”.