Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló dona suport a les empreses i emprenedores rurals amb les ajudes Leader

La Diputació de Castelló, a través dels centres Cedes, ha programat una sèrie d'actuacions per tal de facilitar la sol·licitud de les ajudes Leader per a persones emprenedores i empreses de les comarques del nord.

En aquest sentit, el diputat encarregat de l'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat «la importància de coordinar els centres Cedes i els grups d'acció local (GAL) per tal de donar suport a les iniciatives desenvolupades en el medi rural».

Aquest programa ja ha comptat amb la participació de més de 400 persones des que es va publicar la primera convocatòria de les ajudes en 2018, i finança inversions en empreses d'interior de la província, per tal de millorar la qualitat de vida i l'impuls de l'activitat econòmica mitjançant la valoració dels recursos propis de cada regió i poden arribar en alguns casos a 70.000 euros de subvenció per empresa.

Entre les jornades organitzades, el pròxim 28 de juny, a les 10:00 hores, es realitzarà una formació en el Cedes Vall d'Alba, que també podrà seguir-se en línia, i comptarà amb la participació de gerents de grups d'acció local de la província, qui exposaran el funcionament d'aquestes ajudes.

A banda, del 28 de juny al 12 de juliol, es durà a terme un curs en línia per a elaborar el pla de viabilitat necessari per a sol·licitud d'aquestes ajudes. Aquest curs ha sigut dissenyat atenent a les necessitats de les persones interessades a sol·licitar les ajudes per a donar solució als problemes que s'enfronten a l'hora de redactar un document complex com és un pla de viabilitat empresarial.

En aquest curs s'oferirà formació sobre els diferents apartats del pla de viabilitat necessari per a la sol·licitud de la subvenció. L'objectiu és dotar als participants de les ferramentes bàsiques perquè puguen desenvolupar per ells mateixos aquest document al mateix temps que se'ls ofereix formació en gestió empresarial.

En últim lloc, s'ha programat per al 14 de juliol un taller sobre la documentació a presentar en la sol·licitud de les ajudes Leader, impartit per gerents dels GAL de la província.

Quant a la creació de noves empreses i la consolidació de les ja existents per al desenvolupament dels municipis d'interior i per a fer front a la despoblació, dins de la nova estratègia per al foment d'ocupació, d'emprenedoria i promoció econòmica de la Diputació s'han creat nous programes com el de foment de la consolidació d'empreses rurals, el programa Rural-Innova o el programa de foment d'emprenedoria rural.

Amb tot això, es busca afavorir de manera directa la creació i el desenvolupament d'empreses en l'àmbit rural reforçades per les actuacions que s'han fet en els centres Cedes.