Pasar al contenido principal

La cooperativa Benihort va facturar el 2021 quasi 50 milions d'euros, un 5% més que l'any anterior

Un any més Benihort es posiciona com a empresa de referència en la comercialització de productes agroalimentaris d'àmbit estatal. Ho demostren els resultats de la cooperativa benicarlanda de 2021, presentats en l'Assemblea General Ordinària d'aquest passat dimarts. L'empresa que presideix Sergio Ortiz Bueno va registrar en la campanya del seu 75 aniversari un nou rècord de facturació de 49.905.646€ i un creixement del 5,26%.

La sala d'actes de les instal·lacions de Benihort del Polígon Industrial “El Collet” va tornar a acollir la reunió més important de l'any per als seus socis i sòcies cooperativistes. El director general de Benihort, Guillermo Edo Barreda, va apuntar: “el passat exercici vam batre el rècord de facturació de la nostra cooperativa i aquest 2021 ho tornem a superar amb una facturació de quasi 50 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5,26%. Aquestes xifres ens omplin de satisfacció, i coincideixen amb els nostres primers 75 anys d'existència”.

El 2021 va estar marcat per a la cooperativa de Benicarló, tant per les inclemències meteorològiques com per ser el segon any Covid. En aquest sentit, la forta calamarsada registrada el 31 de juliol va perjudicar les produccions de cítrics i hortalisses, i especialment, a la campanya del meló d'Alger. D'altra banda, malgrat les dificultats que va plantejar la pandèmia, l'empresa va adoptar diferents mesures higienicosanitàries i organitzatives que, juntament amb la gran col·laboració de les persones treballadores i del col·lectiu de socis, la van portar a tindre un baix nivell d'afectació.

L'exercici de millor liquidació per als socis 

Encara en el marc d'una campanya summament complicada, la realitat és que l'agricultura ha continuat tenint un paper destacat en els dos últims exercicis, com a sector estratègic pel subministrament d'aliments. Edo va incidir en què “aquest posicionament essencial, és pel qual hem de continuar treballant des de Benihort. A més, l'exercici que tanquem és el de major liquidació als nostres socis. És la nostra obligació cuidar de la primera baula de la cadena alimentària, l'agricultor. Estem convençuts que una agricultura sostenible, forta i independent és possible”.

Totes les àrees de la cooperativa van finalitzar l'exercici amb bons resultats. A més dels serveis hortofructícoles, el planter, subministraments i degoteig, el supermercat i botiga en línia, la gasolinera, així com l'àrea de transports van créixer en 2021. “És per això que en Benihort apostem fermament pel nostre model de negoci diversificat, al qual considerem una aposta de futur que es consolida sobre una base molt sòlida, la terra, a la qual, sens dubte, val la pena defensar”, va concloure el director general.

La Cooperativa Agrícola de Benicarló ocupa el tercer lloc del Top 10 de cooperatives agroalimentàries valencianes de primer grau, segons es desprén de l'Informe Socioeconòmic i d'Activitats 2021 presentat per la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.