Pasar al contenido principal

La Conselleria de Transició Ecològica i l'Ajuntament de Xàbia col·laboraran per a protegir la posidònia

La Conselleria de Transició Ecològica i l'Ajuntament de Xàbia s'han unit per a cooperar en protecció de la posidònia, d'acord amb el decret treballat pel departament per a garantir la conservació d'aquestes prades marines mediterrànies.

Mollà, acompanyada per la secretària autonòmica Paula Tuzón, s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, per a acordar mesures conjuntes dirigides a assegurar el necessari equilibri ambiental i social, imprescindible en aquells municipis on s'uneixen l'element posidònia i una pressió turística afegida. En la trobada han participat també els regidors de Medi Ambient i Platges, Antonio Miragall, i de Serveis i Obres, Kika Mata.

"Volem que aquells municipis com Xàbia que ja compten amb una sensibilitat i unes accions concretes siguen els màxims col·laboradors amb l'objectiu d'augmentar el potencial de les administracions implicades en la protecció de la posidònia", ha afirmat la consellera, mentre que l'alcalde ha destacat el caminar de la mà per a garantir la conservació de la costa.

La titular de Transició Ecològica s'ha referit al nou Servei de Vigilància Marina, una iniciativa impulsada i finançada per la Generalitat, i ha assenyalat a Xàbia com a "municipi prioritari d'actuació" d'aquest servei que començarà a operar el pròxim estiu.

Mollà ha posat l'accent en la necessitat de reforçar la seguretat per partida doble, tant de les persones com del litoral, i ha subratllat que la Conselleria participarà en tots aquells fòrums que facen possible aqueixa seguretat dual.

Finalment, la Conselleria ha valorat aquest tipus d'acords que incrementen la fortalesa de les administracions i que busquen solucions que poden traslladar-se també a altres municipis