Pasar al contenido principal

𝗖𝗢𝗜𝗡𝗖𝗢𝗣𝗘𝗦𝗖𝗔 𝗱𝗲𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗹𝗮 𝘂𝗻𝗶𝗼́ 𝗱𝗲𝗹 𝘀𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗮𝘃𝗮𝗻𝘁 𝗹𝗮 𝗴𝗿𝗲𝘂 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗶 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗲̀𝘁𝗶𝗰𝗮 𝗶 𝗹𝗲𝘀 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝗰𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗨𝗻𝗶𝗼́ 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮

Recentment, s'ha celebrat a l'Oceanogràfic de València una Jornada de Pesca Sostenible organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica on s'han tractat diversos temes relacionats amb la pesca del futur i la sostenibilitat del recurs.

Entre altres qüestions destacades s'ha parlat de la recollida de plàstics i de la recuperació de les tortugues marines, dos aspectes en què els pescadors de la Comunitat Valenciana porten col·laborant de manera desinteressada des de fa dècades.

El president de COINCOPESCA, Vicent Pérez, ha aprofitat la jornada per a demanar la unió del sector pesquer
de la Comunitat Valenciana en un moment de greu crisi dels carburants i les fortes restriccions que arriben des de la Unió Europea en modalitats essencials com és l'arrossegament. El màxim òrgan de representació del sector, COINCOPESCA, ha traslladat la necessitat de mantenir el sector professional més unit que mai per fer front a les adversitats. D'altra banda, Pérez ha demanat a la nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, que escolte les demandes del sector.

 

**

 

Homenatge al patró major d'Altea

La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, ha aprofitat la Jornada de Pesca Sostenible per rendir un sentit homenatge a Antonio Lloret Vives, patró major de la Confraria de Pescadors d'Altea i president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors d'Alacant per tota una vida dedicada a la pesca. Lloret és en aquests moments el patró major en actiu de la Comunitat Valenciana amb més anys dedicats a la pesca, ni més ni menys que mig segle.

El president de COINCOPESCA, Vicent Pérez, va lliurar una placa commemorativa a Antonio Lloret on es podia llegir: "Per tota una vida dedicada a la pesca professional, cinquanta anys com a patró major de la Confraria de Pescadors d'Altea i president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors d'Alacant".