Pasar al contenido principal

El disseny inunda l'horta valenciana fins el 17 d'octubre en la segona edició de Miradors de l'Horta

Un total de set obres de disseny, creades per diversos estudis professionals, han sigut plantades en diferents ubicacions de l'Horta Nord, on romandran exposades fins al 17 d'octubre. Aquesta acció és l'eix vertebral de Miradors de l'Horta, el festival cultural organitzat per Turisme Carraixet que enguany celebra la seua segona edició.

El lema triat per a 2021 és “Futurs de l'Horta”, ja que l'objectiu és acostar la ciutat a l'horta i, al seu torn, promoure un desenvolupament compartit i sostenible per a ambdues. Per això, els/les professionals que participen en aquesta exposició, després de superar un procés de selecció, han hagut de realitzar íntegrament les seues instal·lacions emprant materials reciclables o reutilitzables.
En concret, entre 40 propostes rebudes, les triades han sigut les de Clausell Studio juntament amb El Fabricant de Espheras, Isho Design i Maribel Alba; Vitamin; nituniyo juntament amb memosesmas; Clap Studio i Trashformaciones. Les seues instal·lacions artístiques s'han disposat en les hortes d'Albalat dels Sorells, Meliana, Foios, Almàssera i Bonrepòs i Mirambell, on poden visitar-se gratuïtament.

A aquestes localitats se sumen Alfara del Patriarca i Vinalesa, que també acolliran part de la programació de Miradors de l'Horta, ja que el festival comprén una àmplia oferta d'activitats per al públic general, com a tallers, rutes teatralitzades o xarrades. Totes elles són d'accés lliure i gratuït, encara que requereixen inscripció prèvia en www.miradorsdelhorta.com.

Miradors de l'Horta va nàixer al setembre de 2019 per iniciativa de Turisme Carraixet. El festival compta amb la col·laboració de l'Associació Valenciana de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i de València Capital Mundial del Disseny 2022. De fet, és un dels projectes ‘Destacats VDW2021’ de la XII edició de la València Disseny Week.

“En Carraixet estan aprofitant molt bé la faceta més turística de l'horta perquè la gent s'acoste a aquest espai i puga veure el valor del treball en el camp, ja que els productes que creixen al costat de les obres de disseny són fruit de l'esforç d'agricultors i agricultores”, ha explicat Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, en
la inauguració del festival.

“Es tracta d'una iniciativa referent en l'àmbit nacional”, ha matisat Ángel Martínez, president de la ADCV. “Reconstruir l'ànima de l'horta a través de la cultura és una gran proposta”, ha afirmat Francesc Colomer, secretari autonòmic de turisme, com a conclusió d'un acte que també va comptar amb Marisa Almodóvar, presidenta de la Mancomunitat del Carraixet, i Colau Claramunt, alcalde d'Albalat dels Sorells.