Pasar al contenido principal

Deu cellers de la Comunitat Valenciana promocionen els seus vins a la Xina a través de l'Ivace

L'Ivace promociona aquesta setmana el vi de la Comunitat Valenciana a la Xina amb dues presentacions d'oferta a les ciutats de Changsha i Xiamen, en les quals participen deu cellers valencians.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que aquest dimarts s'ha celebrat a la ciutat de Changsha la primera de les presentacions previstes aquesta setmana, "per a continuar promocionant els cellers i els vins de la Comunitat en un mercat estratègic amb gran potencial de creixement com és la Xina".

Rafa Climent ha assenyalat que aquesta nova acció -que combina una part presencial i una virtual- és el millor "exemple de l'adaptació de l'Ivace al nou escenari marcat per la pandèmia que permet a les empreses no perdre oportunitats de promoció en els mercats exteriors".

Gràcies al suport de les antenes de l'Ivace a la Xina és possible organitzar aquest tipus d'esdeveniments que compta amb el suport tècnic i el material audiovisual que permet tant "donar a conéixer els cellers i els seus vins als clients potencials com mantindre una reunió per a concretar dades o ampliar informació", ha explicat.

En aquesta ocasió es persegueix identificar a possibles empreses importadores, distribuïdores o clients en ciutats amb un índex de població i desenvolupament destacat però amb menys saturació que les grans ciutats. D'ací la selecció de les ciutats de Changsha i Xiamen.

Changsha -que ha acollit la presentació- és la capital de la província de Hunan i compta amb una població de 8 milions d'habitants. Situada en la zona sud de la Xina, s'ha convertit en una important ciutat de negocis, coneguda per l'elevada quantitat de vi importat que es consumeix.

L'esdeveniment, celebrat en el cèntric hotel Sheraton, ha donat principi amb una presentació de vins de la Comunitat Valenciana a manera de masterclass i a càrrec de l'enòleg Xiang Li, que compta amb una llarga trajectòria en l'organització d'esdeveniments i en la divulgació de la cultura vitivinícola.

Divendres vinent està prevista una altra presentació de vins en Xiamen, capital de la província de Fujian, amb 4 milions d'habitants, situada al sud-oest de la Xina. Xiamen compta amb una llarga tradició d'importació de vi i el nombre de professionals del sector ha crescut considerablement en els últims anys, amb un volum de més de 1.000 importadors i distribuïdors de vi.

Aquestes accions s'emmarquen en l'aposta de l'Ivace per donar suport a la introducció dels vins de la Comunitat a la Xina i són la continuació de les presentacions d'oferta celebrades a les ciutats de Pequín, Xangai i Chengdú l'any passat, gràcies a la qual diversos cellers van trobar distribuïdor en aquest gran mercat.

Logística

En el desenvolupament d'aquesta iniciativa de l'Ivace, cada celler disposa del material necessari per al tast dels seus vins i per a mantindre les reunions en línia amb els importadors.

Per a això, compten amb un traductor que rep als importadors, ofereix els vins per a catar i actua com a intèrpret entre el representant del celler i l'importador per a les reunions virtuals.