Pasar al contenido principal

Fecoreva rebutja les grans centrals d'energia renovable a la Comunitat Valenciana

La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva) vol manifestar la seva preocupació i descontentament enfront de l’aprovació i promoció de projectes de construcció de grans centrals d’energies renovables que perjudiquen greument el sòl agrícola i paisatge valencià.

D’aquesta manera, Fecoreva se suma a entitats com Associació Nostra Terra i Coordinadora Valenciana per una Ubicació Racional de les Energies Renovables i comparteix la seva postura respecte a aquest assumpte: “Es tracta d’un model depredador del territori que ens empobreix i ens deixa indefensos en mans d’inversors privats que només vetllen pels seus interessos econòmics. Reclamem la paralització d’aquest model plantejat pel govern central i l’aplicació de les directives europees que prioritzen les comunitats energètiques, posant l’energia en mans de les persones i minimitzant l’impacte socioambiental”.

A més, tal com ha remarcat la Conselleria de Territori i Obres Públiques: “Aquestes grans centrals causarien una pèrdua de capacitat d’infiltració i retenció d’aigua per l’eliminació de la cobertura vegetal, afavorint als processos d’erosió i compactació i a l’augment dels sediments en els fluxos d’aigua per erosió”.

Així, Héctor Manrique, vicepresident del Sindicat Central d’Aigües del Millars, declara: “És una barbaritat utilitzar terreny fèrtil per a realitzar aquest tipus d’instal·lacions irreversibles. No hi ha regulació ni protecció del sòl; demanem que les autoritats pertinents es posin serioses respecte a aquest tema i protegeixin les zones rústiques d’alt valor agrícola”.

Per part seva, Pascual Broch, president de Fecoreva, considera i afegeix que les grans plantes previstes “no són compatibles amb el territori” i que la seua construcció resulta completament contrària a “l’ús sostenible i racional del sòl ric i fèrtil dels valencians”.