Pasar al contenido principal

El Govern inclourà la inversió del Pla Especial de l'Albufera en el Pla Hidrològic del Xúquer

El Pla Hidrològic del Xúquer assumeix la inversió del Pla Especial per a l'entorn de l'Albufera proposat per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que inclou un nou col·lector Oest, una bassa de regulació i una nova depuradora en el terme municipal d'Alcàsser.

La consellera Mireia Mollà ha subratllat que la inversió que supera els 100 milions d'euros "ja s'ha assumit per part de l'Estat i és la que canviarà l'estat de la qualitat de les aigües de l'Albufera", a més d'alliberar l'ecosistema d'aigua bruta i alleujar la càrrega de la planta de Pìnedo.

Aquest finançament que recull el programa de mesures de la planificació 2022-2027 per al Xúquer que va presentar ahir el Ministeri per a la Transició Ecològica avala l'esmentat Pla Especial, que reintroduirà nous recursos per a l'aiguamoll i per als sistemes de regadiu.

Concretament, el capítol 7.17 de "Mesures per a aconseguir els objectius ambientals de l'Albufera de València" xifra en 115 milions el finançament de la nova solució de l'Horta Sud a executar per l'Administració General de l'Estat.

Mollà s'ha pronunciat així en la reunió que ha mantingut en el seu despatx amb el vicealcalde de València, Sergi Campillo, per a analitzar els extrems del Pla Hidrològic i preparar la reunió de hui amb la Junta Rectora del Parc Natural.

"Hui explicarem a la Junta Rectora el conjunt de mesures del Pla Especial i l'obertura d'un termini de participació pública perquè tots els municipis i les entitats puguen aportar les seues iniciatives i fer encara més madur i més fort eixe Pla", ha assenyalat la consellera.