Pasar al contenido principal

El Consell col·labora amb l'Ajuntament de Dénia per a fomentar accions de promoció de turisme gastronòmic

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia per a la posada en marxa del pla de promoció de la gastronomia de la localitat i de la Comunitat Valenciana durant 2022.

Mitjançant aquest acord, la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, destina 200.000 euros perquè l'Ajuntament de Dénia duga a terme les actuacions que comprén el seu pla de promoció de la gastronomia local.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Dénia es compromet a desenvolupar iniciatives com el festival D*NA 2022, que se celebrarà el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre, al llarg del passeig de la Marineta Cassiana de Dénia. Es tracta d'una trobada de professionals de tota la cadena de valor del producte gastronòmic, que fan tribut a la cuina autòctona i de proximitat.

En concret, mitjançant aquest conveni, Turisme dona suport a les accions de comunicació realitzades pel consistori per a promocionar l'esdeveniment, emmarcat dins de les marques ‘Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia’ i del segell autonòmic ‘L'Exquisit Mediterrani`.

Així mateix, la Generalitat col·labora en l'impuls d'accions de publicitat i d'adequació d'espais per a la celebració d'aquest esdeveniment, de gran repercussió nacional.

El festival D*NA 2022 reivindicarà el valor del turisme gastronòmic sostenible, així com tota la cadena de valor agroalimentària i turística. Els actes que es duran a terme pretenen abrigallar l'ambient festiu-cultural del certamen i fer partícips als diferents col·lectius culturals, sectors econòmics i associacions cíviques locals, i alhora, sumar-los a la celebració oferint-los una plataforma de promoció i recuperació de la seua activitat.

D'aquesta manera, el festival comptarà en aquesta edició amb una àrea de productors de la Marina Alta i de la Comunitat Valenciana, una àrea de restauradors, d'arrossos i coques, i una altra de tallers experiencials. A més, s'organitzarà una completa agenda de xarrades, conferències i masterclass de la mà dels millors xefs, a més de showcookings i ponències, entre altres activitats.

Turisme Comunitat Valenciana té entre els seus objectius la realització d'actuacions encaminades a l'impuls dels diferents productes i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

Dénia és un de les destinacions turístiques més representatives de la Comunitat Valenciana i s'ha constituït com a destí gastronòmic per excel·lència. Els seus productes i establiments de restauració li han atorgat un nivell de qualitat, tal que en 2015 li va permetre entrar a formar part del selecte grup de ciutats creatives gastronòmiques de la Unesco.