Pasar al contenido principal

El Consell Agrari de València reconeix demà a 15 llauradors i llauradores exemplars i a quatre organitzacions agràries en el Dia de l’Horta

Demà divendres 27, Dia de l’Horta, l’ermita de Sant Roc de Carpesa acollirà el lliurament dels reconeixements de Llaurador i Llauradora Exemplar a 12 homes i 3 dones. El Consell Agrari també premiarà quatre associacions que representen els agricultors i agricultores valencians. Segons el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, “volem agrair el treball de totes les persones que han mantingut la producció d’aliments durant la pandèmia”.

L’acte començarà a les 19.30 hores. A les 22.30 hores hi haurà un concert de música popular a càrrec del grup Folk a banda i una actuació de la banda de música de Benifaraig. Rebran la distinció de Llaurador i Llauradora Exemplar: Francisco Arce Ortega, Joan Ferriol Barrachina, Francisco Roig Alexandre, Francisco Ortega Rodrigo, José Estellés Chulia, Pedro Nuñez López, Jesús Peris Aleixandre, Francisco José Navarro Mocholí, Francisco Navarro Gimeno, Pepe Sancanuto Dasí, José Gimeno Soler, Pepe Navarro Navarro, Amparo Rodrigo Legua, Petra Nuñez López i Dolores Soler Marco.

El regidor Alejandro Ramon ha destacat que els guardonats “han dedicat la seua vida a treballar l’horta, a produir aliments de qualitat i de proximitat per a esta ciutat”. A més, s’ha referit a “l’alta distinció que anem a atorgar a algunes organitzacions agràries en representació de tots els agricultors”. Concretament, a la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA-PV), la Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA), LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i la Coordinadora de Agricultores y Ganaderos (CCPV-COAG).

Es tracta, tal com ha manifestat el responsable municipal, de “reconèixer tot el sector agrícola, tot el sector productiu d’aliments de la ciutat, eixa gran tasca que van fer durant la pandèmia; quan tots estàvem confinats, ells van seguir treballant i produint aliments perquè no faltara de res en esta ciutat”.