Pasar al contenido principal

Castelló organitza tres tallers aquest mes en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest mes de gener tres tallers en els horts urbans dins del pla de formació que realitzarà fins a octubre per a promoure pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable.

“Amb aquesta campanya volem posar en valor les nostres varietats tradicionals i promoure dinàmiques agroalimentàries saludables i respectuoses amb el medi ambient”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El programa es desenvolupa amb l'assistència de l'ONG Pankara Ecoglobal. Va començar al desembre i continuarà fins a octubre. El primer taller de gener tindrà lloc el divendres dia 20 en el Menador, de 17.30 a 20.30 hores, i abordarà una introducció a la pràctica de l'agricultura ecològica.

El segon serà el dissabte 21 de gener en l'hort social de Mas d’En Riera, de 10.00 a 13.00 hores, i els assistents rebran coneixements sobre la preparació del terreny, eines i materials sobre el maneig dels horts.

La tercera jornada tindrà lloc el dissabte 28 de gener, en l'hort social de Mas d’En Riera, i tractarà les varietats tradicionals i les seues llavors.

Els tallers impartits en Mas d’En Riera, de manera paral·lela, oferiran activitats i propostes lúdiques per als més xicotets perquè puguen acompanyar als usuaris dels horts urbans.

El pla de dinamització en els horts urbans seguirà el calendari dels cultius de cada hort, amb temes com l'horta holística i la fertilitat de la terra, una planificació de l'horta, la gestió de l'aigua, la sembra, la biodiversitat de l'horta, la biofertilització, i cultius de temporada. També s'organitzaran visites i jornades de degustació. Els espais comptaran amb jocs i propostes lúdiques dirigides als més xicotets.

Els objectius d'aquest servei passen per promoure l'agroecologia en els horts urbans per a afavorir un autoconsum més saludable; sensibilitzar sobre el valor ecològic dels ecosistemes; conscienciar sobre una gestió racional dels recursos; impulsar una alimentació saludable i de temporada; fomentar un consum responsable; i donar a conéixer les varietats i llavors tradicionals..