Pasar al contenido principal

Castelló obri el termini per a participar en la Fira de la Taronja 2022-2023 que començarà el 16 d'octubre

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha obert el termini perquè productores i productors presenten la seua sol·licitud per a participar en la Fira de la Taronja 2022-2023, el mercat de venda directa que impulsa per a ajudar al sector citrícola local i promoure un consum saludable i de temporada entre la ciutadania.

El Butlletí Oficial de la Província va aprovar aquest dimarts l'acord de les bases de la pròxima edició de la Fira de la Taronja. La informació de les bases reguladores i les sol·licituds per a presentar-se es poden obtindre en els pròxims vint dies en la Cambra Agrària Municipal, en l'avinguda de Lledó 16, o en la seu electrònica municipal, en la secció de Medi Ambient.

La Fira de la Taronja tindrà lloc cada diumenge des del 16 d'octubre, de 09.00 a 14.00 hores, en la plaça Fadrell. El departament que dirigeix Fernando Navarro promou aquesta iniciativa de venda directa “amb l'objectiu de fer costat al sector citrícola local, generar canals curts de comercialització que reduïsquen la petjada ecològica, proporcionar preus justos i impulsar el consum de cítrics de proximitat i de temporada entre la població”.

El mercat ofereix de manera directa i sense intermediaris els cítrics de productores i productors del terme municipal.

L'edició d'aquest exercici inclourà un calendari de varietats de temporada de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) per a divulgar els matisos dels diferents productes. .