Pasar al contenido principal

Castelló inicia un pla de formació en horticultura ecològica amb una vintena d'alumnes inscrits

La Cambra Agrària Municipal de Castelló ha acollit la primera sessió del curs de formació en horticultura ecològica, que impulsen la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, amb l'objectiu d'ajudar en la reactivació del sector primari amb formes de producció agroecològiques i respectuoses amb el medi natural. Al pla formatiu s'han inscrit una vintena d'alumnes.

La primera jornada ha abordat els cultius de les temporades d'estiu i tardor i ha comptat amb l'assistència del regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. “Amb aquest pla volem potenciar la formació, que ens demanda el propi sector per a millorar la seua diversificació, fomentar canals curts de comercialització i garantir el relleu generacional.

Els cursos continuen hui dimarts sobre cultius d'hivern i primavera; el dimecres s'explicaran cultius innovadors i l'ús de noves tecnologies; el dijous tractarà el procés de certificació de la producció amb el segell d'Agricultura Ecològica i l'esborrany del Pla Municipal de Reactivació Agrària. El divendres conclourà amb una visita a una explotació d'hortícola certificada al Grau de Castelló.