Pasar al contenido principal

Castelló inicia este diumenge i fins a maig la Fira de la Taronja amb producte de proximitat a preus justos

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló inicia aquest diumenge 16 d'octubre en la plaça Fadrell la catorzena edició de la Fira de la Taronja de Castelló, el mercat de venda directa que promou per a ajudar als productors de cítrics del terme municipal amb preus justos, generar canals curts de comercialització i impulsar un consum de temporada, proximitat i saludable entre la ciutadania.

“En aquest exercici incloem com a novetat en l'organització de la Fira un calendari de varietats per a reforçar el coneixement dels matisos dels nostres productes i fomentar la importància que té el consum de cítrics de temporada”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, qui ha subratllat que la venda directa és una alternativa per a millorar la rendibilitat del sector agroalimentari i reduir la petjada ecològica a través del consum local.

 

**

 

La Fira es desenvoluparà des del 16 d'octubre de 2022 al 28 de maig de 2023 en la plaça Fadrell, des de les 09.00 a les 14.00 hores. La idea fonamental de La Fira és proporcionar al sector local la possibilitat
d'oferir, de manera directa i sense intermediaris els seus productes, amb preus justos, així com dinamitzar el consum de proximitat entre la població.

La comercialització de les diferents varietats seguirà el calendari de recol·lecció publicat per l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries.

Els participants venen fruita de cítrics en qualsevol de les seues varietats, ja siguen taronges, mandarines, llimes o pomelos, fruita de bona qualitat i recol·lectada directament dels arbres dels seus horts.

Les varietats de cítrics de la Fira s’ofereixen segons temporada, com marisol -octubre i novembre-, clemenules -novembre i desembre-, navel -desembre, gener, febrer, març i abril-, hernandina -gener, febrer i març-, navel late-gener, febrer, març i abril-, sanguina -febrer- i llimes -durant tota la Fira.

En l'edició de 2021-2022 es va celebrar durant 30 diumenges enfront dels 19 de l'any anterior, la qual cosa va suposar un increment d'un 57%.