Pasar al contenido principal

Castelló ha iniciat hui el mercat mensual agroecològic Sabora amb molt bona resposta

Castelló ha iniciat aquest dissabte en la plaça Fadrell la primera edició de Sabora, el mercat agroecològic de Castelló, un espai de venda directa que impulsa la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló per a ajudar el sector primari a millorar la seua rendibilitat a través de canals curts, i promoure un consum de productes saludables i respectuosos amb el medi ambient.

“El primer dia ha començat amb molt bona resposta de la ciutadania, que ha comprat per damunt de les previsions inicials que teníem, un fet que confirma que Castelló estava preparat per a comercialitzar en canal curt i que cada vegada és major la conscienciació entre la població en el consum de productes frescos, de temporada i ecològics”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Sabora ha començat amb dos punts de venda de productors primaris de la província: Ecograu i l'Agrupació de Productors Ecològics de l'Alt Palància, que han oferit en la plaça Fadrell hortalisses, faves, creïlles, calçots, fruits secs, o farina de blat de varietats tradicionals, entre altres productes. Per a la jornada del mes de maig hi haurà altres dos espais de venda directa. En total, aquest primer mercat agroecològic de la ciutat comença amb set participants, que inclouen productors, transformadors i comerços minoristes.

El mercat agroecològic se celebra el primer dissabte de cada mes en la plaça Fadrell. En els mesos d'estiu s'estudiarà, amb l'acord dels expositors, el trasllat de l'emplaçament al Grau. La pròxima cita serà el dissabte 6 de maig a Fadrell.

Sabora contempla un mercat de venda directa de productes de proximitat o quilòmetre zero de la província de Castelló, elaborats o transformats, amb certificat ecològic o que s'han iniciat en el maneig ecològic. Amb preus justos i sense la participació d'intermediaris.

D'aquesta manera, la Regidoria ofereix una alternativa als productors per a millorar la seua situació econòmica amb venda directa, amb una producció elaborada de manera respectuosa amb el medi ambient i que a l'ésser un comerç de proximitat també redueix la petjada ecològica.

Castelló disposa així de dos punts de venda directa: La Fira de la Taronja, amb productors de cítrics del terme municipal, i ara, Sabora.

Uns canals curts de comercialització que formen part del Pla de Reactivació Agrària dissenyat en aquest mandat per la Regidoria que dirigeix Fernando Navarro.