Pasar al contenido principal

Agricultura inicia un expedient sancionador a un caçador furtiu que va abatre 38 coloms tudons a Borriana

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la direcció territorial de Castelló, ha iniciat un expedient sancionador a un caçador furtiu que va abatre 38 tudons (coloms) a Borriana.

Els fets van ocórrer el passat 11 d'agost, quan un grup de persones caçava amb escopeta en una zona comuna en període no hàbil i en modalitat no autoritzada en eixe període en l'ordre 1/2019, d'11 de juliol, de vedes. A l'arribada dels agents mediambientals de la Conselleria, els caçadors van fugir del paratge, abandonant una escopeta. Passades dues hores i 45 minuts, va tornar al lloc de la cacera una persona que es va identificar com a propietari de l'arma.

Al costat de l'escopeta hi havia 140 cartutxos usats, nombrosa munició sense usar (237 cartutxos), 12 reclams artificials de coloms i tórtores situades en una zona encebada amb dacsa i 41 peces abatudes: 38 tudons (Columba palumbus) i 3 coloms bravíes (Columba livia) i abundant material, que va ser decomissat.

Aquests fets, denunciats pels agents mediambientals de la Conselleria, incompleixen diversos articles de la Llei de Caça 13/2004 de 27 de desembre, de la Comunitat Valenciana, i constitueixen cinc infraccions greus.