Pasar al contenido principal

Vila-real reforça la vigilància i la coordinació per a previndre els robatoris en el camp

L'Ajuntament de Vila-real establirà mesures de vigilància i reforçarà la coordinació per a previndre els robatoris en el camp amb motiu de l'inici de la temporada de recollida de la taronja. La Junta Local de Seguretat ha celebrat una reunió extraòrdinària, presidida per l'alcalde José Benlloch i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i va comptar també amb la participació del comissari cap de la Policia Nacional de Castelló, Emilio Romero, a més del comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, el cap de la Policia Nacional de Vila-real, Pedro Ortín, així com el regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol i comandaments de la Guàrdia Civil, unitat adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat i Policia Local.

L'alcalde, José Benlloch, va agrair la presència de tots els assistents i ha justificat la urgència de la convocatòria davant "alguns episodis de robatoris en l'inici d'aquesta temporada citrícola, que s'està caracteritzant per uns preus a l'alça, per la qual cosa existeix preocupació pels possibles furts". Benlloch ha instat una coordinació i col·laboració per part de totes les forces i cossos de seguretat, "que em consta que ja existeix i és permanent, però en aquest moment és important incrementar els controls i la vigilància per a donar una major seguretat als nostres agricultors". L'alcalde també ha remarcat la voluntat de recuperar la unitat de Policia Rural de manera permanent en els pròxims mesos però ha recordat que "de moment, la nostra Policia Local dedicarà tots els mitjans al seu abast, amb patrulles i l'ús d'altres dispositius de vigilància com els drons, sempre en coordinació i intercanviant informació amb la resta de forces i cossos de seguretat".

Sobre aquest tema, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha llançat un missatge de "tranquil·litat" als agricultors, perquè "estem preocupats i ocupats a actuar per a garantir la seguretat". En aquest sentit, els responsables de Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil i unitat adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana han acordat dur a terme diferents accions de vigilància i control de manera coordinada així com intensificar la col·laboració i l'intercanvi d'informació.

Per part seua, el regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol, ha destacat que la prevenció és fonamental i s'ha compromés a facilitar la interlocució entre els cossos policials i agricultors, regants i cooperatives a través del Consell Agrari per a poder realitzar un seguiment d'aquestes mesures especials de seguretat en el camp.