Pasar al contenido principal

Un projecte de d’estudiants de Llombai és la millor idea innovadora per a municipis rurals dels premis de la Diputació de València i la UV

El projecte Edunature Cooperativa Social i d’Educació i de Mediambient s'ha alçat amb el premi a la millor idea d'emprenedoria innovadora en municipis en risc de despoblament impulsat per alumnat de secundària de la província de València, que ha sigut convocat per la Diputació de València i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València (UV).

El projecte establix les bases d'una cooperativa que duga a terme projectes d'educació i formació en matèria ambiental, així com de foment de l'economia circular, difusió de valors tradicionals dels municipis rurals o impuls a l'agricultura i productes de proximitat.

Els promotors són Nathassa Gil, Cristina Sanz i Pau Cerveró, estudiants del cicle formatiu de Grau Superior “Gestió Natural i del Medi Rural” en la Escola Familiar Agrària (EFA) Malvesia de Llombai, tutoritzats pel docente Efraim Vendrell.

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, ha fet lliurament en la Diputació de València d'esta distinció, que comporta un premi de 1.000 euros per als estudiants i 400 euros per al docent que els ha acompanyat en el desenvolupament de la idea.

Rivera ha indicat que “este tipus d'iniciatives venen a demostrar que amb imaginació i caràcter emprenedor, és viable implementar projectes empresarials en zones despoblades, que siguen capaces de dinamitzar les economies locals i fixar població”; i ha destacat “el fet que aquests projectes es desenvolupen entre la població jove, amb el que això suposa quant a conscienciació de la societat que els territoris d'interior poden ser l'escenari ideal per a desenvolupar idees de negoci”.

EFA La Malvesía

L’Escola Familiar Agrària La Malvesía de Llombai és un centre de promoció rural, que té com a finalitat principal la promoció professional, cultural i social del mitjà agrícola, forestal i rural i de les seues persones, principalment mitjançant accions formatives amb joves i adults, que inclouen el desenvolupament de programes reglats d'ensenyament, així com activitats de formació permanent i ocupacional.

El Centre va nàixer en 1970 i per ell han passat més de 6.000 alumnes en formació reglada de tota la Comunitat Valenciana i una gran part es troben vinculats al mitjà agrícola i rural. També han passat nombrosos professionals per a rebre formació tècnica per mitjà de cursos de formació contínua, ocupacional i seminaris professionals.