Pasar al contenido principal

Transició Ecològica estudiarà les possibilitats de recuperació de la masia de l'aiguamoll de l'Albufera de Gaianes

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que la Conselleria estudiarà les possibilitats i les condicions de la finca Mes de l'Albufera de Gaianes amb la vista posada a recuperar aquesta masia com a centre de gestió mediambiental.

Mollà ha visitat l'aiguamoll, dins d'un recorregut pels principals projectes del municipi, juntament amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, l'alcalde de Gaianes, Agustí Martínez, i d'altres tres municipis de la comarca: Banyeres, Beniarrés i Quatretondeta.

"La inclusió de l'Albufera de Gaianes en l'actualització del Catàleg de Zones Humides reconeix i reflecteix la importància d'aquest aiguamoll per a la Comunitat Valenciana", ha assenyalat la consellera.

L'alcalde del municipi també ha defensat la voluntat de continuar potenciant aquest paratge natural, protegit des de 2007, després de les actuacions de restauració que van permetre la millora de l'ecosistema i la renaturalització de l'entorn de 11,2 hectàrees dominat per la llacuna interior.

D'altra banda, el conseller Rafa Climent, ha manifestat que "l'Albufera de Gaianes, al costat del Benicadell i la Via Verda, són elements naturals generadors d'activitat econòmica i de dinamització de la zona".

La visita ha començat amb una recepció a l'Ajuntament per part de la corporació municipal, que ha explicat projectes estratègics de la comarca com el de l'esmentada Via Verda Alcoi-Gandia o el de la dotació i modernització d'infraestructures i serveis en el Polígon Industrial de la localitat. Durant la visita, Climent ha explicat que des de 2016 la Conselleria destinat més de 665.000 euros a Gaianes en matèria d'ocupació, formació, indústria, energia i internacionalització.